Ο καρκίνος του μαστού στην Ευρώπη σήμερα

Η διάγνωση του καρκίνου του μαστού δεν είναι θανατική καταδίκη, καθώς ένα 90% των γυναικών μπορεί να γιατρευτεί αν υπάρξει έγκαιρη διάγνωση του όγκου. Αυτό επεσήμανε η Επίτροπος κ. ’ννα Διαμαντοπούλου, αρμόδια για θέματα απασχόλησης και κοινωνικής πολιτικής, εγκαινιάζοντας την έκθεση με θέμα: “Ο καρκίνος του μαστού στην Ευρώπη σήμερα”

Η ελληνίδα Επίτροπος τόνισε την ανάγκη να συνεργαστεί στενότερα η ΕΕ με τα κράτη μέλη και τους μη-κυβερνητικούς οργανισμούς στον αγώνα καταπολέμησης της νόσου, καθώς τις τελευταίες δεκαετίες μπορεί να έχει γίνει σημαντική πρόοδος ως προς την αντιμετώπιση του καρκίνου στην Ευρώπη, όσον αφορά όμως τον καρκίνο του μαστού, η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει απαράδεκτη.

Μία στις δέκα Ευρωπαίες κινδυνεύει να προσβληθεί από καρκίνο του μαστού, ο οποίος ευθύνεται για το 20% των συνολικών θανάτων από καρκίνο. Εξάλλου κάθε χρόνο για περίπου 200.000 γυναίκες στην ΕΕ προκύπτει διάγνωση καρκίνου του μαστού.

Όπως ανέφερε ο καρκίνος του μαστού είναι ο δεύτερος κυριότερος λόγος για το θάνατο γυναικών στην Ευρώπη και ο βασικός για το θάνατο γυναικών ηλικίας μεταξύ 35-55 ετών.

Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, και για αυτό όπως είπε, είναι σημαντική η έγκυρη ενημέρωση του πληθυσμού, καθώς και η εξέταση των γυναικών σε τακτικά χρονικά διαστήματα, και ειδικά αυτών που είναι άνω των 50 ετών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση