νοσος του κρον αντιμετωπιση | ατονια μητρας κατα τον τοκετο | εμβρυικη αιμοσφαιρινη | καρδιογραφημα

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστούΕκστρατεία ενημέρωσης για το γυναικολογικό καρκίνο πραγματοποιεί το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, με απόφαση του υφυπουργού κ. Δ. Θάνου, σε συνεργασία με το Μαιευτήριο Ελενα και τον Ομιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου, στο γυναικείο πληθυσμό πολλών περιοχών της Ελλάδας.

Στόχος του προγράμματος είναι να συμβάλει, ώστε να αμβλυνθούν οι προκαταλήψεις και ο μύθος απέναντι στη νόσο και με την ενημέρωση και την έγκυρη πληροφόρηση να κινητοποιηθούν όλες οι γυναίκες για προληπτικό έλεγχο, ο οποίος, σύμφωνα με τους γιατρούς αποδεικνύεται σωτήριος.

Είναι ενδεικτικό ότι κάθε χρόνο διαγνώσκονται στη χώρα μας περίπου 4.500 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού, ενώ από την πάθηση χάνουν τη ζωή τους 1800 Ελληνίδες. Σύμφωνα όμως με τα στοιχεία των επιστημόνων, τουλάχιστον οι μισές θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, αν είχαν επισκεφθεί το γιατρό τους νωρίτερα.

Η επιστημονική ομάδα, η οποία απαρτίζεται από γιατρούς (γυναικολόγους, χειρουργούς, ψυχιάτρους), κοινωνικούς λειτουργούς, μέλη του "Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού" και εκπαιδευόμενες εθελόντριες, θα ενημερώσει τις γυναίκες για όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν για την πρόληψη-έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε γυναικολογική εξέταση Pap-Test και εξέταση μαστού.

Ηδη, η πρωτοβουλία αυτή έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τις γυναίκες του Γαλαξιδίου – πρώτο σταθμό του προγράμματος – και του καταυλισμού των Τσιγγάνων στα Εξαμίλια Κορίνθου, τον οποίο επισκέφθηκε στις 30 Ιουνίου η επιστημονική ομάδα και ενημέρωσε το γυναικείο πληθυσμό για το γυναικολογικό καρκίνο.

Θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη επίσκεψη στον καταυλισμό των Τσιγγάνων για γυναικολογικό ιατρικό έλεγχο και θα ακολουθήσουν:

Το πρόγραμμα επισκέψεων

- Το Σεπτέμβριο η Σύμη και το Καστελόριζο (ενημέρωση και γυναικολογικός ιατρικός έλεγχος)

- Τον Οκτώβριο ο Πύργος Ηλείας (ενημέρωση στο γυναικείο πληθυσμό των Τσιγγάνων) και το εργοστάσιο Παπαστράτος (ενημέρωση όσον αφορά στο γυναικολογικό καρκίνο και γυναικολογική εξέταση σε 200 εργαζόμενες)

- Το Νοέμβριο το Λαύριο (ενημέρωση και γυναικολογικός ιατρικός έλεγχος)

Επιδίωξη του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση κοινού και φορέων σε θέματα πρόληψης και αγωγής υγείας, η εκπαιδευτική προσέγγιση για αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς με την εμπλοκή και συνεργασία όλων των τοπικών παραγόντων, φορέων και οργανώσεων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.