Πάμε να Μάθουμε: Εκπαιδευτική εκστρατεία της UNICEF στο Αφγανιστάν

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη εκστρατεία της UNICEF με τίτλο ”Πάμε να Μάθουμε” που έχει ως σκοπό να ενθαρρύνει την εγγραφή των παιδιών του Αφγανιστάν στο σχολείο ύστερα από μακροχρόνια διακοπή της εκπαίδευσης, εξαιτίας των περιορισμών που είχε επιβάλλει το καθεστώς των Ταλιμπάν.

Η εκστρατεία της UNICEF, που εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλει η οργάνωση για την ανασυγκρότηση του Αφγανιστάν σε όλους τους τομείς, περιλαμβάνει την αποστολή τόνων σχολικού και εκπαιδευτικού υλικού για 1.000.000 παιδιά, καθώς και εξοπλισμού για τους δασκάλους.

Επίσης, προβλέπεται η αποστολή μεγάλων ειδικών σκηνών και χημικών τουαλετών για τη δημιουργία προσωρινών σχολικών τάξεων. Περισσότερες από 20 αερομεταφορές θα υποστηρίξουν την αποστολή του εκπαιδευτικού υλικού, ενώ σε δεύτερη φάση θα διανεμηθεί πιο εξειδικευμένο υλικό για διαφορετικές τάξεις και βαθμίδες εκπαίδευσης.

Αυτή η προσπάθεια της UNICEF έχει ως πρωταρχικό σκοπό να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό σύστημα, στο οποίο θα μετέχουν εξίσου άνδρες και γυναίκες, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ αγοριών και κοριτσιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 96% των γυναικών στο Αφγανιστάν είναι αναλφάβητες, ενώ το 1999 ένα μόλις 8% συμμετείχε σε κάποιας μορφής βασική εκπαίδευση.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση