αντιτετανικος εμβολιο | τραχειοβρογχίτιδα αντιβιωση | αχίλλειος τενοντίτιδα | βουβωνοκήλη | συκωτι και πονος

UNICEF: Τηλεμαραθώνιος κατά της παιδικής εκμετάλλευσηςΤηλεμαραθώνιο Αγάπης οργανώνει τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου η UNICEF, παραμονή της Ημέρας του Παιδιού, σε συνεργασία με τη ΝΕΤ, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν φέτος στον "πόλεμο" κατά της παιδικής εκμετάλλευσης, η οποία απλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της ΚΑΠΑ RESEARCH η παιδική εκμετάλλευση στη χώρα μας, συνδέεται με την παιδική εργασία αλλά και την παιδική πορνεία κυρίως στους χώρους των τσιγγάνων και των μεταναστών.

Η πλειονότητα των Ελλήνων θεωρεί πως η νομοθεσία που υπάρχει είναι ανεπαρκής, ενώ ως σημαντικότερη αιτία για το φαινόμενο της παιδικής εργασίας θεωρείται ο εξαναγκασμός από τους γονείς για ίδιο οικονομικό όφελος.

Ως δεύτερη σημαντική αιτία παιδικής εργασίας αναφέρεται η ύπαρξη οργανωμένων παράνομων κυκλωμάτων. Περισσότερο ευάλωτα, σύμφωνα με την έρευνα, στην παιδική εκμετάλλευση, θεωρούνται τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων (45,4%), ακολουθούν τα παιδιά διαλυμένων οικογενειών (31,1%) και τέλος αναφέρονται τα παιδιά των τσιγγάνων με ποσοστό 14,8%.

Από όσους γνωρίζουν θύματα παιδικής εκμετάλλευσης, οι μισοί (49,2%) αναφέρθηκαν σε περιστατικά παιδικής εργασίας, το 33,8% έκανε λόγο για περιστατικά πορνείας και το 15,4% αναφέρθηκε σε άλλες μορφές εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNISEF, ένα εκατομμύριο παιδιά παρασύρονται ή εξαναγκάζονται στην πορνεία κάθε χρόνο από τα τεράστια δίκτυα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, ενώ 60 εκατομμύρια από τα 250 εκατομμύρια εργαζόμενα παιδιά εργάζονται σε ιδιαίτερα δύσκολες και απάνθρωπες συνθήκες, σε ορυχεία, φυτείες, βιομηχανίες και ως οικιακοί βοηθοί.

Εξάλλου, 300.000 παιδιά στρατολογούνται ή και απάγονται για να υπηρετήσουν σε ένοπλες ομάδες και στρατούς, ενώ 100 εκατομμύρια παιδιά ζουν στους δρόμους των μεγαλουπόλεων εύκολα θύματα σε κάθε μορφής εκμετάλλευση.

Πέραν του τηλεμαραθωνίου, ισχύει το τηλέφωνο δωρεών το οποίο είναι 01 - 4895000 καθώς επίσης και οι αριθμοί λογαριασμών στις παρακάτω τράπεζες:

ΕΘΝΙΚΗ 169/480020-64

ΕΜΠΟΡΙΚΗ 031/80191081

ΑΓΡΟΤΙΚΗ 01704004416-70

NOVA BANK 519829

CITI BANK 5502346484

ΑLPHA BANK 115002002017649

Ταυτόχρονα δωρεές για την ενίσχυση των προγραμμάτων της UNICEF μπορούν να γίνουν και μέσω Ιντερνετ, στη διεύθυνση: http://www.unicef.gr/

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.