Παιδική πορνεία: a Billion Dollar Business

Ο σύγχρονος άνθρωπος καυχάται για τις διακηρύξεις δικαιωμάτων που συνέταξε και για τη νομοθετική κατοχύρωσή τους, θριαμβολογώντας για τα επιτεύγματά του. Οι περισσότερες όμως από αυτές τις διακηρύξεις έχουν παραμείνει νεκρό γράμμα, αφήνοντας τα παιδιά εκτεθειμένα στην ωμή βία των μεγάλων σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Η σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών έχει καταστεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα με πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από όσο φαντάζεσθε.

Παιδιά αγοράζονται και πωλούνται σ’ ολόκληρο τον κόσμο από δίκτυα πορνείας και πορνογραφίας. Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη αποτελεί τη φθηνότερη λύση για τους δυτικοευρωπαίους, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της UNICEF ο αριθμός των ανήλικων παιδιών, που εκδίδονται στην Ασία ξεπερνά τις 650.000.

Η Αφρική, κυρίως η Δυτική, ‘εξάγει’ μικρά κοριτσάκια στην Αμερική και την Ευρώπη. Η Ινδία είναι το σημείο συγκέντρωσης παιδιών από το Μπαγκλαντές και το Νεπάλ, προκειμένου από εκεί να μεταφερθούν σε άλλες πλούσιες χώρες.

Η Ταϊλάνδη είναι ένα παγκόσμιο κέντρο σεξοτουρισμού και διακίνησης. Εύκολα βρίσκει κανείς ανήλικους διαθέσιμους για σεξ. Υπάρχουν περίπου 800.000 παιδιά – πόρνες. Στις Φιλιππίνες και στην Απω Ανατολή οι ίδιες οι πολυμελείς οικογένειες, πιεζόμενες από τη φτώχεια, εξωθούν τα παιδιά τους, κορίτσια και αγόρια, στην πορνεία, θεωρώντας αυτή την επιλογή ως τη μοναδική ελπίδα επιβίωσής τους.

Ο κύκλος εργασιών της παιδικής πορνείας παγκοσμίως ανέρχεται στα πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται δηλαδή για μία επιχείρηση, στην οποία είναι δύσκολο να υπολογίσει κανείς τον ακριβή αριθμό των παιδιών, που εμπλέκονται.

Το πλέον δυσάρεστο γεγονός ότι ολοένα και μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας των παιδιών, που εξωθούνται στην πορνεία. Ιδιοκτήτες οίκων ανοχής στη Ν. Αφρική δηλώνουν ότι η ηλικία των παιδιών που τους ζητούν πλέον είναι έως και οκτώ ετών, ενώ οι γνωστές ‘δεκατετράχρονες’ πόρνες της Αγκόλα είναι κοριτσάκια, ηλικίας κάτω των 11 ετών.

Στο εναγώνιο ερώτημα ποιοί μπορεί να είναι οι “άνθρωποι”, που μπορούν και κάνουν “έρωτα” σε 8χρονα παιδιά, οι αποκαλύψεις συνεδρίων, της UNICEF, και του γραφείου του Συμβουλίου της Ευρώπης, που είναι αρμόδιο για το τομέα του παιδιού, είναι καταπέλτης. Πρόκειται για ανθρώπους σαν εμάς, ανθρώπους απλούς, δημόσιους υπαλλήλους, γιατρούς, δικηγόρους, κάθε είδους επαγγελματίες, παντρεμένους, μεσοαστούς, χωρίς ορατό πρόβλημα, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις πρόκειται και για τους ίδιους τους γονείς ή συγγενείς.

Οι συνέπειες για τα παιδιά αυτά είναι ολέθριες. Πολλά από αυτά οδηγούνται στο θάνατο από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, όπως το HIV, καθώς τα παιδιά είναι ακόμη πιο ευάλωτα σε αυτές, αφού οι ιστοί τους είναι μαλακοί και τραυματίζονται πιο εύκολα. Άλλα εθίζονται στα ναρκωτικά και πεθαίνουν από αυτά. Άλλα αυτοκτονούν και τα περισσότερα καταλήγουν εγκληματίες, αναπαράγοντας το έγκλημα που οι μεγάλοι διέπραξαν εις βάρος τους. Η αντικοινωνική συμπεριφορά, η ροπή πρός την εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά και η κατάληξη στην αυτοκτονία με εντεινόμενους ρυθμούς μαρτυρεί την τραγωδία των κοινωνιών, που βιάζει τα παιδιά της.

Το μόνο που φαίνεται ότι δεν κινδυνεύει γι’ αυτά τα παιδιά είναι η ψυχή τους, γιατί πολύ απλά την έχουν ήδη χάσει.

Διαβάστε επίσης


Μη χάσετε καμμία δημοσίευση!

Γραφτείτε στο NewsLetter του Care


Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα