Εκστρατεία κατά του Καρκίνου του Μαστού

Με στόχο τη χρηματοδότηση του αγώνα κατά της πιο κοινής μορφής καρκίνου που προσβάλλει τις γυναίκες, του καρκίνου του μαστού, η εταιρεία καλλυντικών AVON, στα πλαίσια της Εκστρατείας της κατά του Καρκίνου του Μαστού (Avon Breast Cancer Crusade), πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου ειδική εκδήλωση στην Αθήνα.

Σε σχετικό δελτίο τύπου της εταρίας Αvon αναφέρονται τα εξής:

Η εταιρεία καλλυντικών AVON έχει δεσμευθεί να είναι η εταιρεία των γυναικών και για να υποστηρίξει αυτή την αποστολή το Ίδρυμα Avon (Avon Products Foundation) ανταποκρίνεται στις ανάγκες των γυναικών και των οικογενειών τους, χρηματοδοτώντας τον αγώνα κατά του πιο κοινού καρκίνου που προσβάλλει τις γυναίκες: του καρκίνου του μαστού.

Αυτός ο σκοπός επιτυγχάνεται μέσω μία μοναδικής πρωτοβουλίας της Avon, γνωστής ως Εκστρατεία κατά του Καρκίνου του Μαστού (Avon Breast Cancer Crusade), η οποία από το 1993 έως τον Σεπτέμβριο του 2001 έχει καταφέρει να συγκεντρώσει, μόνον στις ΗΠΑ, περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια, με σκοπό την ανακάλυψη θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού, ενώ συνεχίζει την προσπάθειά της για να αυξήσει το ήδη συγκεντρωμένο ποσό κατά δεκάδες ακόμη εκατομμύρια.

Παγκοσμίως, από το 1992 έως σήμερα, το Παγκόσμιο Ταμείο της Avon για την Υγεία των Γυναικών υποστηρίζει προγράμματα για τον καρκίνο του μαστού σε περισσότερες από 30 χώρες στον κόσμο.

Ο στόχος της Εκστρατείας κατά του Καρκίνου του Μαστού της Avon είναι να συμπαρασταθεί σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, μέσω ερευνητικών προγραμμάτων, ιατρικής περίθαλψης και άλλων υποστηρικτικών υπηρεσιών, ιδίως για τις γυναίκες που έχουν περισσότερη ανάγκη, δηλαδή όσες δεν έχουν επαρκή ασφάλιση, όσες λαμβάνουν χαμηλή σύνταξη ή έχουν χαμηλό εισόδημα, κλπ.
Εν ολίγοις, η ανατροπή των ιστορικών ανισοτήτων όσον αφορά τον καρκίνο του μαστού είναι η προτεραιότητα της Εκστρατείας κατά του Καρκίνου του Μαστού της Avon.

Τί κάνει μοναδική την Εκστρατεία της Avon κατά του Καρκίνου του Μαστού

Η Avon σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που υποστηρίζουν εκστρατείες κατά του καρκίνου του μαστού, έχει εφαρμόσει μία στρατηγική η οποία προσαρμόζεται και διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες και τα μέτωπα της ασθένειας.

Αναγνωρίζοντας δηλαδή την πολυπλοκότητα του προβλήματος της εμφάνισης του καρκίνου του μαστού σε γυναίκες κάθε κοινωνικού στρώματος, η Avon ξεχωρίζει από κάθε άλλη επιχείρηση που χρηματοδοτεί μόνον ένα φορέα ή μία ερευνητική ομάδα, καθώς υποστηρίζει ένα ολόκληρο δίκτυο ερευνητών, κοινωνικών λειτουργών και ερευνητικών οργανισμών, όπου κύριο μέλημα τους είναι η υποστήριξη των ασθενών ή η έρευνα για την θεραπεία κατά του καρκίνου του μαστού.

Μέσω του Ταμείου της Avon για τον Καρκίνο του Μαστού, που αποτελεί κλάδο της συνολικής Εκστρατείας κατά του Καρκίνου του Μαστού, η εκστρατεία της Avon υποστηρίζει κοινωνικούς οργανισμούς οι οποίοι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στην προσέγγιση γυναικών που αντιμετωπίζουν εμπόδια όσον αφορά στην ιατρική τους περίθαλψη. Οι επιχορηγήσεις του Ταμείου της Avon παρέχουν τη δυνατότητα σε αυτούς τους οργανισμούς να εντοπίσουν γυναίκες εντός του κοινωνικού συνόλου που χρειάζονται βοήθεια ή πληροφόρηση για την σπουδαιότητα της πρόωρης ανίχνευσης μέσω της μαστογραφίας ή βοήθεια όσον αφορά στη διαδικασία των ιατρικών εξετάσεων.

Αυτά τα προγράμματα απευθύνονται κυρίως στις ανασφάλιστες γυναίκες, σε όσες έχουν χαμηλό εισόδημα, είναι ηλικιωμένες ή άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και σε όσες ανήκουν σε κοινωνικές μειονότητες και το βιοτικό τους επίπεδο δεν τους επιτρέπει την πολυτέλεια των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.

Κατανοώντας την τεράστια πρόκληση να ανατρέψει τις ιστορικές ανισότητες στον τομέα της υγείας για τις γυναίκες με ελλιπή ιατρική ασφάλιση, η Εκστρατεία της Avon κατά του Καρκίνου του Μαστού δεν περιορίζεται μόνο στην δωρεά των χρημάτων. Η Avon προσφέρει ένα εξειδικευμένο Κέντρο Επιχειρήσεων το οποίο παρέχει τεχνική βοήθεια στο προσωπικό των κοινωνικών προγραμμάτων και επιχορηγεί επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Με αποτέλεσμα, το προσωπικό του προγράμματος να λαμβάνει ουσιαστική κατάρτιση όσον αφορά τεχνικές διαχείρισης κρίσεων, συλλογή πληροφοριών, αξιολόγηση προγράμματος, καθώς και πως να συγκεντρώνουν επιπρόσθετους πόρους για τη συνέχιση του προγράμματος.

Περισσότεροι από 600 οργανισμοί έχουν συσταθεί και “τρέχουν” αυτά τα κοινωνικά προγράμματα από την έναρξη της Εκστρατείας κατά του Καρκίνου της Avon το 1993

Τα χρήματα για την Εκστρατεία της Avon κατά του Καρκίνου του Μαστού συγκεντρώνονται μέσω δύο -κυρίως- πρωτοβουλιών. Από το 1993, τα χρήματα συγκεντρώνονταν από τις πωλήσεις συγκεκριμένων προϊόντων της Avon (ένα χνουδωτό αρκουδάκι, μία καρφίτσα, ένα στυλό, ένα κραγιόν, ένα αρωματικό κερί) ειδικά σχεδιασμένα για την Εκστρατεία κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Το φθινόπωρο του 2001, η Avon πρόσθεσε στην εκστρατεία την καμπάνια Avon Kiss Goodbye to Breast Cancer (Η Avon αποχαιρετά τον καρκίνο του μαστού), με σκοπό να συγκεντρώσει ακόμη περισσότερα χρήματα για τον καρκίνο. Η καμπάνια εμπλουτίστηκε, τον Οκτώβριο, με τα περιορισμένης έκδοσης Kiss Goodbye κραγιόν χειλιών, τα οποία κυκλοφορούν σε 6 αποχρώσεις, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν στην Εκστρατεία κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Ελληνική Εκστρατεία της Avon κατά του Καρκίνου του Μαστού

Η Avon Ελλάδος με εκκίνηση την εκδήλωση της 11ης Μαρτίου, ξεκινά τις προσπάθειες της για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον ιερό αυτό σκοπό, μέσω ποικίλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2002, όπως ο Μαραθώνιος “Ελπίδα για Ζωή” της Avon, που θα πραγματοποιηθεί φέτος, για πρώτη φορά, στη Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο.

Παράλληλα οι εμπορικοί αντιπρόσωποι της εταιρείας θα πωλούν τα ειδικά σχεδιασμένα για την εκστρατεία “Ελπίδα για Ζωή” προϊόντα (κραγιόν, καρφίτσα αποκλειστικά σχεδιασμένη για τον σκοπό αυτό), τα έσοδα των οποίων θα προωθηθούν σε διάφορα Αντικαρκινικά Ιδρύματα στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση