ποια ειναι τα οστα της λεκανης | αποφρακτικος ιλεος | μεσογειακη αναιμια και εγκυμοσυνη

Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητοΜε σύνθημα "Κόκκινο στα ΙΧ πράσινο στους πολίτες" θα εφαρμοστεί και φέτος, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, ο θεσμός της ευρωπαϊκής ημέρας χωρίς αυτοκίνητο. Στόχος η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην ανάγκη να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους και να επιλέξουν το περπάτημα, το ποδήλατο και τα μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

"Ας αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας, τα ΙΧ μας", έστω και για μια μέρα. Το μήνυμά μας "Κόκκινο στα ΙΧ, πράσινο στους πολίτες", μπορεί να γίνει μήνυμα διαχρονικής στάσης όλων μας. Ας κάνουμε μια νέα αρχή. Αξίζει για τις πόλεις μας", τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Λαλιώτης.

Ο υπουργός επισήμανε ότι θα βοηθήσει στην εφαρμογή του μέτρου το γεγονός ότι η σημερινή μέρα συμπίπτει να είναι Σάββατο. Πέρυσι στο πρόγραμμα συμμετείχαν 65 δήμοι, ενώ φέτος εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν περί τους 90.

Το ακριβές πρόγραμμα και οι δρόμοι στους οποίους θα εφαρμοστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας των ΙΧ την ημέρα εκείνη, θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας. Κατά πάσα πιθανότητα στις 22 Σεπτεμβρίου η κυκλοφορία με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα γίνεται χωρίς εισιτήριο.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, το ΠΕΧΩΔΕ προωθεί πρόγραμμα κατασκευής ποδηλατοδρόμου τριών κατηγοριών:

- Αστικούς ποδηλατοδρόμους.

- Περιαστικούς ποδηλατοδρόμους (ποδηλατοδρόμους σε δάση και παράκτιες περιοχές).

- Ορεινούς ποδηλατοδρόμους (για ψυχαγωγικούς σκοπούς).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.