Οργανο του αυτιου κοχλι | βουρτσιζω τα δόντια των παιδιών | πνευμονες παθησεις

Γιορτές με οικογένεια και φίλους μειώνουν τον κίνδυνο για ΑλτσχάιμερΠερνώντας τις ημέρες των γιορτών με αγαπημένα πρόσωπα όπως φίλοι ή συγγενείς μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ σε ποσοστό που φτάνει ακόμα και το 38%, όπως προκύπτει από έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Neurology.

Ανάλογα θετική δράση μπορεί να έχει η ανάγνωση ενός βιβλίου ή περιοδικού, η παρακολούθηση μίας κινηματογραφικής ταινίας, ένας περίπατος ή άλλες δραστηριότητες.

Οι επιστήμονες παρακολούθησαν 1772 άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 65 ετών, στους οποίους δεν υπήρχαν εμφανή σημάδια Αλτσχάιμερ.

Οι επιστήμονες έδιναν "πόντους" στους συμμετέχοντες, για μία σειρά 13 δραστηριοτήτων, οι οποίες αφορούσαν την κοινωνική ζωή, την άσκηση, την ψυχαγωγία.

Για μία χρονική περίοδο 7 ετών οι επιστήμονες μελέτησαν το πόσο συχνά συμμετείχαν τα άτομα αυτά σε αυτές τις δραστηριότητες, δίνοντας πόντους. Η συγκέντρωση έξι πόντων ή λιγότερο σχετίστηκε με χαμηλή δραστηριότητα στον ελεύθερο χρόνο.

Τα άτομα τα οποία συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό πόντων είχαν 38% μικρότερη πιθανότητα να αναπτύξουν άνοια, ενώ όσο περισσότερες δραστηριότητες είχαν οι συμμετέχοντες τόσο μικρότερο κίνδυνο είχαν να αναπτύξουν τη νόσο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.