λειομύωμα στομάχου | λεμφαδενας στο μεσοθωρακιο | μετα πνευμονων | αποτομη διακοπη κορτιζονης | Θυμωμα | διαθερμια

Και η ηλικία του πατέρα κρίσιμη για εμφάνιση συνδρόμου DownΟι άντρες που τεκνοποιούν σε μεγάλη ηλικία είναι πιθανότερο να αποκτήσουν παιδιά με σύνδρομο Down και άλλες γενετικές ανωμαλίες, σε σχέση με τους νεότερους, σύμφωνα με έρευνα που έγινε από ειδικούς του πανεπιστημίου της Βαρκελόνης, στην Ισπανία.

Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι η ηλικία της μητέρας έπαιζε σημαντικό ρόλο και δεν υπήρχαν αποδείξεις σχετικά με το ρόλο της ηλικίας του πατέρα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου σε συνεργασία με ειδικούς από το Ιδρυμα Πουιγκβέρτ ανέλυσαν δείγματα σπέρματος 200.000 αντρών ηλικίας 24 έως 74 ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι πιθανότητες να γεννηθεί ένα παιδί με σύνδρομο Down αυξάνονταν κατά 11,4% με κάθε δεκαετία της ηλικίας του πατέρα.

Επίσης η προχωρημένη ηλικία των αντρών αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης άλλων ανωμαλιών στα χρωμοσώματα, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν αποβολές, επισημαίνεται στη μελέτη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.