σκωληκοειδίτιδα | προσθιος κατιων κλαδος | ερλιχια σκυλου | μαντου εμβολιο | μηνισκος | ψωρα στα σκυλια

Η γυναικεία όσφρηση κατά την αναπαραγωγική ηλικίαΟι γυναίκες, κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την αίσθηση της όσφρησης, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι οι άνδρες και τα παιδιά. Μετά την εμμηνόπαυση όμως, η αίσθηση της όσφρησης στις γυναίκες μειώνεται, σύμφωνα με την Δρ. Pamela Dalton, από το Monell Chemical Senses Center, στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Η ερευνήτρια θεωρεί ότι η ιδιότητα αυτή των γυναικών σχετίζεται με την επιλογή συντρόφου και τη βοηθά να αναπτύξει δεσμούς με τα παιδιά της, ενώ κατά τα πρώτα στάδια της εξέλιξης του ανθρώπου, τις βοηθούσε και στην αναζήτηση τροφής και στην διάκριση μεταξύ βρώσιμων και επικίνδυνων φρούτων ή φυτών.

Η Δρ. Dalton επισημαίνει επίσης ότι στην αυξημένη οσφρητική ευαισθησία των γυναικών οφείλεται και η μικρότερη ανοχή των γυναικών σε περιβαλλοντικά προβλήματα που συνδέονται με δυσάρεστες οσμές, όπως το σύνδρομο των άρρωστων κτιρίων ή δυσανεξία σε διάφορες χημικές ουσίες.

Οι γυναίκες πιθανόν οφείλουν αυτή την ικανότητα στην παρουσία των γυναικείων ορμονών, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature Neuroscience.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.