Κρίσιμη η ηλικία έναρξης της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

Την σημασία την έναρξης της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης από τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου, στην πρόληψη του AIDS αλλά και των άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, ανέδειξαν τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Pediatric and Adolescent Medicine.

Στόχος της έρευνας ήταν να συγκρίνει τα αποτελέσματα ενός ειδικού προγράμματος πρόληψης αυτών των νοσημάτων που απευθυνόταν σε μαθητές γυμνασίου, σε σχέση με τα κλασσικά προγράμματα που εφαρμόζονται στα γυμνάσια και τα λύκεια των ΗΠΑ.

Το κύριο συμπέρασμα της έρευνας ήταν ότι πολλοί μαθητές έχουν ξεκινήσει την σεξουαλική τους ζωή, πριν αρχίσουν να παρακολουθούν τα προγράμματα αυτά, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται σε μικρότερο βαθμό η σεξουαλική τους συμπεριφορά. Ετσι αν δεν χρησιμοποιούν πάντοτε προφυλαχτικό, ή έχουν πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους, τα προγράμματα αυτά δύσκολα τους πείθουν να είναι πιο προσεχτικοί.

Αντίθετα το ειδικό πρόγραμμα που απευθυνόταν σε νεαρότερους εφήβους οι οποίοι δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα την ερωτική τους ζωή συνέβαλλε ουσιαστικά στην διαμόρφωση των απόψεων τους για μία ασφαλή σεξουαλική συμπεριφορά.

Το πρόγραμμα αυτό ήταν ειδικά σχεδιασμένο ώστε να εισάγει στα παιδιά σε όλα τα θέματα που άπτονται της ερωτικής ζωής και γινόταν με τέτοιο τρόπο ώστε να ευνοείται η ενεργητική συμμετοχή των μαθητών και δεν περιορίζονταν στις βαρετές για τους μαθητές καθιερωμένες διαλέξεις.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση