φλεγμονη παχεος εντερου | πρηξιμο στο χερι μετα απο εμβολιο αντιτετανικου | καταλληλη ηλικια για βαρακια

Σημίτης: Ισες ευκαιρίες για τη γυναίκα στο Γ' ΚΠΣΗ γυναίκα που αγωνίζεται για την άρση των προκαταλήψεων και την κατάκτηση της ισότητας είναι φυσική μας σύμμαχος ενάντια σε κάθε είδους οπισθοδρόμηση, τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης, ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου για την ισότητα ευκαιριών των φύλων στο Γ' ΚΠΣ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνταγματική πρόβλεψη ότι το κράτος οφείλει να μεριμνά για την άρση των ανισοτήτων, που υφίστανται στην πράξη εις βάρος των γυναικών. Σε αυτό το συνταγματικό αίτημα η κυβέρνηση απαντά με μια σαφή και διακριτή προοδευτική πολιτική. Την ένταξη της πολιτικής ισότητας σε όλους τους τομείς της πολιτικής δράσης, είπε ο κ. Σημίτης . Και προσδιόρισε αυτή την συγκεκριμένη πολιτική δράση ισότητας σε τρία μεγάλα θέματα:

- Τη διασφάλιση της ισόρροπης συμμετοχής ανδρών και γυναικών στην επαγγελματική ιεραρχία, στην ανάληψη θέσεων, διοίκησης και ευθύνης.

- Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος, στην έμφαση για ρυθμίσεις που θα αναγνωρίζουν πραγματικά τον ιδιαίτερο ρόλο και τα βάρη της μητέρας

- Στην έμφαση σε ειδικά μέτρα για τις γυναίκες που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδας όπως οι τσιγγάνες, οι μουσουλμάνες, οι μετανάστριες, οι μητέρες στις μονογονικές οικογένειες που υφίστανται συχνά πολλαπλές διακρίσεις και δύσκολα μπορούν να αρθρώσουν λόγο διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δ. Ρέππας στην ομιλία του υπογράμμισε ότι για δράσεις υπέρ της ισότητας ευκαιριών των γυναικών θα διατεθεί το 11,4% των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Δήλωσε επίσης ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το 2007 να έχουν δημιουργηθεί 1600 νέες μονάδες εκ των οποίων 1260 μονάδες βοήθειας στο σπίτι και 340 νέες δομές παιδικών σταθμών και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Από τα προγράμματα αυτά θα δημιουργηθούν περίπου 8.000 νέες θέσεις εργασίας, που θα ωφελήσουν κυρίως γυναίκες και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 85 δισ δραχμές.

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Χρήστος Πάχτας επισήμανε ότι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί για πρώτη φορά τρεις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ισότητα ευκαιριών:

Το θέμα είναι ώριμο σε κοινωνικό επίπεδο, υπάρχει αδιαμφισβήτητη πολιτική βούληση, τόσο σε κοινοτικό όσο και σε εθνικό επίπεδο και υπάρχει πλέον η διαθεσιμότητα των πόρων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.