Ευρεία συνεργασία Βουλγαρίας – Ελλάδας για τη Δημόσια Υγεία

Ελλάδα και Βουλγαρία θα ανταλλάσσουν γιατρούς, θα υλοποιούν κοινά προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας στους τομείς της δημόσιας υγιεινής, της καταπολέμησης λοιμωδών νόσων, της μετάγγισης και παραγωγής προϊόντων αίματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα συνεργασίας που υπέγραψαν οι υπουργοί Υγείας των δύο χωρών.

Το κείμενο περιλαμβάνει ευρύτατο φάσμα υγειονομικών και ιατρικών δραστηριοτήτων για την περαιτέρω διεύρυνση της ήδη πολύ στενής συνεργασίας στο χώρο της υγείας.

Οπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του προς τον Τύπο, η δημόσια υγεία δεν περιορίζεται στα σύνορα ενός κράτους και καθώς στο χώρο της υγείας τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα, το περιεχόμενο του Προγράμματος επικεντρώθηκε σε επιμέρους δράσεις με συστηματικό και μεθοδικό τρόπο.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση εξέφρασε από την πλευρά του και ο υπουργός Υγείας της Βουλγαρίας, κ. Μποζιδάρ Φίνκοφ, για τη διεύρυνση της ελλληνοβουλγαρικής συνεργασίας στη δημόσια υγεία, η οποία, όπως τόνισε, αποτελεί σημαντικό στοιχείο της δυναμικής ανάπτυξης των διμερών σχέσεων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση