Συναυλία αφιερωμένη στη Γυναίκα Πρόσφυγα

Αφιερωμένη στη γυναίκα πρόσφυγα είναι η συναυλία που διοργανώνεται στις 10 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής, υπό την αιγίδα του υπουργού Πολιτισμού κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, με έργα του συνθέτη κ. Γιάννη Μαρκόπουλου, που θα ερμηνεύσουν οι Κώστας Μακεδόνας, Βασιλική Λαβίνα, Σοφία Μιχαηλίδου, ο τενόρος Ζάχος Τερζάκης και η σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη.

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να δηλώνει την έμπρακτη και ειλικρινή ευαισθησία της σε θέματα προσφύγων – καθώς είναι η κατεξοχήν χώρα της Βαλκανικής Χερσονήσου που εξελίσσεται το προσφυγικό δράμα, αλλά και διότι το έχει υποστεί.

Η συναυλία αφιερώνεται στη γυναίκα πρόσφυγα, καθώς το 2002 είναι έτος αφιερωμένο στη γυναίκα πρόσφυγα, την γυναίκα -που σύμφωνα με όλες τις έρευνες- είναι το μεγάλο θύμα της βίας.

Οι περισσότερες διώξεις σχετίζονται, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, με το γυναικείο φύλο (παραβίαση κοινωνικών κανόνων, σεξουαλική βία, ακρωτηριασμός γυναικείων οργάνων).

“Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι νοοτροπία και καθημερινός βίος”, είπε ο υπουργός Πολιτισμού.

Ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, πάντα ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά θέματα, όπως το μείζον θέμα της μετανάστευσης, θα διευθύνει την Συμφωνική Χορωδία της ΕΡΤ σε έργα του από την “ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ”, τους “ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ” . Αφηγητής θα είναι ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος.

Τα έσοδα απο την συναυλία, όπως επισήμανε η αντιπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα κ. Φλορίνα Ρόχας Ροντρίγκεζ, θα διατεθούν για την ίδρυση ενός Σωματείου Γυναικών Προσφύγων, στην Ελλάδα.

Ενας απο τους στόχους του Σωματείου θα είναι η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στις γυναίκες πρόσφυγες.
Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα ζουν σήμερα 3000 γυναίκες πρόσφυγες, ενώ το 80% του προσφυγικού πληθυσμού σε ολόκληρο τον κόσμο είναι γυναίκες.

Οι τιμές των εισιτηρίων για την συναυλία είναι 95, 96, 45, 25 ευρώ και 14 ευρώ τα φοιτητικά εισιτήρια.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση