περιοδος χωρις πολυ αιμα | στενωση πυλωρου | γενετική και εγκυμοσύνη | ανατομια κοιλιας

Στατίνες κατά του ΑλτσχάιμερΟι στατίνες, μία κατηγορία πολύ διαδεδομένων αντιλιπιδαιμικών φαρμάκων, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και ιδιαίτερα της νόσου του Αλτσχάιμερ, σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 80 ετών, σύμφωνα με Καναδική έρευνα που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Archives of Neurology.

Οι επιστήμονες από την ερευνητική μονάδα γηριατρικής του κέντρου ιατρικών επιστημών Queen Elizabeth II, στο Χάλιφαξ, μελέτησαν 2.035 άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 65 ετών, των οποίων είχαν στοιχεία από το ιατρικό τους ιστορικό, για τη χρήση φαρμάκων και τις νοητικές τους λειτουργίες.

Για να εξετάσουν τη σχέση της λήψης αντιλιπιδαιμικών φαρμάκων και της άνοιας χρησιμοποίησαν 492 άτομα με άνοια από τα οποία τα 326 είχαν Αλτσχάιμερ. Σαν ομάδα ελέγχου χρησιμοποίησαν 823 άτομα τα οποία δεν παρουσίαζαν νοητικά προβλήματα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η λήψη στατινών και άλλων αντιλιπιδαιμικών φαρμάκων μειώνει τον κίνδυνο για εμφάνιση της νόσου του Αλτσχάιμερ στα άτομα ηλικίας μικρότερης των 80 ετών, κάτι που δεν παρατηρήθηκε για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.