Εγκρίθηκε το πρώτο αυτοκόλλητο αντισυλληπτικό

Ο οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, ενέκρινε, μετά από κλινικές δοκιμές σε περισσότερες από 3.000 γυναίκες, το πρώτο αυτοκόλλητο αντισυλληπτικό, το οποίο απελευθερώνει στον οργανισμό, μέσω του δέρματος, τις ίδιες ορμόνες τις οποίες παρέχει το αντισυλληπτικό χάπι.

Το νέο προϊόν το οποίο κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία Ortho Evra, αποτελείται από τρία διαφορετικά στρώματα. Οι ορμόνες βρίσκονται στο στρώμα του αυτοκόλλητου που έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα και απελευθερώνονται με αργό ρυθμό.

Σε σχέση με το χάπι, το αυτοκόλλητο δε χρειάζεται να τοποθετείται καθημερινά αλλά σε εβδομαδιαία βάση. Πρέπει να χρησιμοποιείται για τρεις συνεχείς εβδομάδες και να διακόπτεται την εβδομάδα της έμμηνου ρύσης.

Μπορεί να τοποθετείται σε διάφορα σημεία του σώματος όπως η κοιλιακή χώρα ή ο γλουτός αλλά όχι στο στήθος και δεν επηρεάζεται από το νερό εάν η γυναίκα κάνει μπάνιο ή κολυμπήσει.

Το αυτοκόλλητο αντισυλληπτικό πλεονεκτεί έναντι του παραδοσιακού σε χάπι διότι δεν απαιτείται καθημερινή αλλαγή, όμως μειονεκτεί στο ό,τι η αποτελεσματικότητά του φαίνεται να είναι μειωμένη στις υπέρβαρες γυναίκες.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στις ΗΠΑ και το κόστος του ανέρχεται σε περίπου 40 δολάρια μηνιαίως (περίπου 15 χιλιάδες δρχ).

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση