φλεγμονη στο εντερο θεραπεια | στιγμα μεσογειακης αναιμιας | αερια αιματος φυσιολογικες τιμες

Εγκρίθηκε το πρώτο αυτοκόλλητο αντισυλληπτικόΟ οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, ενέκρινε, μετά από κλινικές δοκιμές σε περισσότερες από 3.000 γυναίκες, το πρώτο αυτοκόλλητο αντισυλληπτικό, το οποίο απελευθερώνει στον οργανισμό, μέσω του δέρματος, τις ίδιες ορμόνες τις οποίες παρέχει το αντισυλληπτικό χάπι.

Το νέο προϊόν το οποίο κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία Ortho Evra, αποτελείται από τρία διαφορετικά στρώματα. Οι ορμόνες βρίσκονται στο στρώμα του αυτοκόλλητου που έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα και απελευθερώνονται με αργό ρυθμό.

Σε σχέση με το χάπι, το αυτοκόλλητο δε χρειάζεται να τοποθετείται καθημερινά αλλά σε εβδομαδιαία βάση. Πρέπει να χρησιμοποιείται για τρεις συνεχείς εβδομάδες και να διακόπτεται την εβδομάδα της έμμηνου ρύσης.

Μπορεί να τοποθετείται σε διάφορα σημεία του σώματος όπως η κοιλιακή χώρα ή ο γλουτός αλλά όχι στο στήθος και δεν επηρεάζεται από το νερό εάν η γυναίκα κάνει μπάνιο ή κολυμπήσει.

Το αυτοκόλλητο αντισυλληπτικό πλεονεκτεί έναντι του παραδοσιακού σε χάπι διότι δεν απαιτείται καθημερινή αλλαγή, όμως μειονεκτεί στο ό,τι η αποτελεσματικότητά του φαίνεται να είναι μειωμένη στις υπέρβαρες γυναίκες.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στις ΗΠΑ και το κόστος του ανέρχεται σε περίπου 40 δολάρια μηνιαίως (περίπου 15 χιλιάδες δρχ).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.