καυτηριασμος μυτης διαδικασια | εγκολπωματα | οργανα κοιλιακης χωρας | αρωστιες σκυλον | σκουλαρικι στο δοντι

Αντιρρήσεις για την Ευρωπαϊκή Κάρτα ΥγείαςΜόνο απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που αφορούν στη διακίνηση των πολιτών χωρών της Ε.Ε. και όχι ουσιαστικές αλλαγές επιφέρει, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Τρακατέλλη, η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υιοθέτηση ευρωπαϊκής κάρτας υγείας.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι η πρόταση της Επιτροπής, που παρουσίασε η Ελληνίδα επίτροπος ’ννα Διαμαντοπούλου, στερείται ουσιαστικού περιεχομένου, διότι δεν αυξάνει την κινητικότητα εντός της Ένωσης και δε δημιουργεί έναν ευρωπαϊκό χώρο υγείας για την κάλυψη των αναγκών των ευρωπαίων πολιτών με παροχή υπηρεσιών υγείας.

Ο κ. Τρακατέλλης αναφέρει ακόμη, ότι χωρίς την ενσωμάτωση στην κάρτα, με βούληση βεβαίως του ενδιαφερομένου, στοιχείων και ιατρικών δεδομένων που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα άλλα κράτη μέλη, δεν υπάρχει καμία βελτίωση στη σημερινή κατάσταση κάλυψης αναγκών ιατρικής περίθαλψης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ η περιοριστική χρήση της κάρτας θέτει εμπόδια στη δημιουργία ευρωπαϊκού χώρου υγείας καθώς και στη διευκόλυνση της επαγγελματικής και γεωγραφικής κινητικότητας που σωστά επιδιώκει η κυρία Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με τον κ. Τρακατέλλη, μια ευρωπαϊκή κάρτα υγείας, για να είναι αποτελεσματική, πρέπει να εγγυάται:

-Τη διασφάλιση ταχείας και εύκολης πρόσβασης σε δεδομένα σχετικά ?ε την κατάσταση της υγείας αλλά και της ασφάλισης, αφού η έλλειψη των συγκεκριμένων δεδομένων δεν βοηθά σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος ενός ατόμου εντός ή εκτός της χώρας του,

- Την έγκαιρη και αποτελεσματική περίθαλψη, ιδίως των ασθενών που πάσχουν από χρόνιες αρρώστιες,

- Τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου διαλειτουργικού συστήματος που θα γεφυρώνει τις διαφορές μεταξύ των πολιτικών υγείας των κρατών μελών και των συστημάτων πληροφορικής που χρησιμοποιούν στην ιατρική.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.