δισχιδες ιερουν οστο | ο πόνος στον αυχένα προκαλεί βουητό στα αυτιά

Παράνομο το δελτίο φαρμάκων τoυ Υπoυργείου ΑνάπτυξηςΠαράνομο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), και το δελτίο τιμών φαρμάκων που εξέδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης πέρυσι το Νοέμβριο, με το οποίο καθορίστηκαν οι τιμές 116 νέων φαρμάκων. Υπενθυμίζεται ότι τι ΣτΕ είχε ακυρώσει στο σύνολό της την αγορανομική διάταξη που καθορίζει τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων με το αιτιολογικό ότι το Α.Δ απαιτούσε νομοθετική εξουσιοδότηση που δεν υπήρχε.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης προωθούσε την ψήφιση τροπολογίας για να νομιμοποιήσει τη διάταξη, στη συνέχεια αποφάσισε να εκδώσει πράξη νομοθετικού περιεχομένου αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα από τα δύο, με αποτέλεσμα η τιμολόγηση των φαρμάκων να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Η τελευταία απόφαση του ΣτΕ εκδόθηκε μετά από προσφυγή του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και προβλέπει αναστολή εφαρμογής του δελτίου τιμών μόνο για τα φάρμακα που εισάγονται από εταιρίες-μέλη του συνδέσμου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.