Σε νέα φάση ανάπτυξης ο ΕΦΕΤ

Ολοκληρώνονται άμεσα σε θεσμικό και λειτουργικό επίπεδο οι εκκρεμότητες που αφορούν τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), με την επίσημη έναρξη της λειτουργίας των συμβουλευτικών – γνωμοδοτικών του οργάνων, του Επιστημονικού Συμβουλίου Ελέγχου Τροφίμων (ΕΣΕΤ) και του Εθνικού Συμβουλίου Πολιτικής Ελέγχου Τροφίμων (ΕΣΠΕΤ).

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ, με αφορμή την επίσημη έναρξη των δύο νέων οργάνων του ΕΦΕΤ, υπουργός Ανάπτυξης κ. Ακης Τσοχατζόπουλος τόνισε την πολιτική επιλογή του Υπουργείου Ανάπτυξης να ολοκληρώσει άμεσα, σε θεσμικό και λειτουργικό επίπεδο, όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν στον ΕΦΕΤ, ενώ τόνισε ότι τα δύο νέα όργανα θα αποτελέσουν χρήσιμα “εργαλεία” για την προστασία του καταναλωτή. Επισήμανε μάλιστα ότι είναι αναγκαίο “να διευρυνθεί η ήδη θεσμοθετημένη δυνατότητα του ΕΦΕΤ για να ολοκληρώνει τις παρεμβάσεις του.

Ο ΕΦΕΤ θα πρέπει να λειτουργήσει ως ο κύριος φορέας της μεταρρύθμισης του συστήματος ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων στη χώρα, με στόχο την προσαρμογή του στις σύγχρονες απαιτήσεις για τη διασφάλισης υψηλού επιπέδου προστασίας της υγείας και των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών, αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας λειτουργίας και της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η κ. Α. Τριχοπούλου Αν. Καθηγήτρια στην Προληπτική Ιατρική και τη Διατροφή, μέλος του ΕΣΕΤ, ο κ. Ι. Γιώτης, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου των Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, εκ μέρους της βιομηχανίας τροφίμων και ο κ. Χ. Κουρής Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), εκ μέρους των καταναλωτών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση