ΤΥΠΟΣ ΒΑΤΑ | διαιτα διαβητικου 1400 θερμιδες | εξωσυζυγικές σχέσεις | ανατομια δακτυλων χεριου | Ematokriti

Σε νέα φάση ανάπτυξης ο ΕΦΕΤΟλοκληρώνονται άμεσα σε θεσμικό και λειτουργικό επίπεδο οι εκκρεμότητες που αφορούν τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), με την επίσημη έναρξη της λειτουργίας των συμβουλευτικών - γνωμοδοτικών του οργάνων, του Επιστημονικού Συμβουλίου Ελέγχου Τροφίμων (ΕΣΕΤ) και του Εθνικού Συμβουλίου Πολιτικής Ελέγχου Τροφίμων (ΕΣΠΕΤ).

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ, με αφορμή την επίσημη έναρξη των δύο νέων οργάνων του ΕΦΕΤ, υπουργός Ανάπτυξης κ. Ακης Τσοχατζόπουλος τόνισε την πολιτική επιλογή του Υπουργείου Ανάπτυξης να ολοκληρώσει άμεσα, σε θεσμικό και λειτουργικό επίπεδο, όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν στον ΕΦΕΤ, ενώ τόνισε ότι τα δύο νέα όργανα θα αποτελέσουν χρήσιμα "εργαλεία" για την προστασία του καταναλωτή. Επισήμανε μάλιστα ότι είναι αναγκαίο "να διευρυνθεί η ήδη θεσμοθετημένη δυνατότητα του ΕΦΕΤ για να ολοκληρώνει τις παρεμβάσεις του.

Ο ΕΦΕΤ θα πρέπει να λειτουργήσει ως ο κύριος φορέας της μεταρρύθμισης του συστήματος ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων στη χώρα, με στόχο την προσαρμογή του στις σύγχρονες απαιτήσεις για τη διασφάλισης υψηλού επιπέδου προστασίας της υγείας και των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών, αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας λειτουργίας και της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η κ. Α. Τριχοπούλου Αν. Καθηγήτρια στην Προληπτική Ιατρική και τη Διατροφή, μέλος του ΕΣΕΤ, ο κ. Ι. Γιώτης, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου των Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, εκ μέρους της βιομηχανίας τροφίμων και ο κ. Χ. Κουρής Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), εκ μέρους των καταναλωτών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.