σοβαρες ιωσεις φαρμακο | ξενο σωμα οισοφαγου | συνδρομο ανω κοιλης φλεβας συμπτωματα

Παρέμβαση του Πρόεδρου των νοσοκομειακών γιατρώνΣημαντική παρέμβαση, στην εκπομπή του Flash 9,61 "Υγεία για όλους", έκανε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), κ. Βασίλειος Λαοπόδης, σχετικά με την 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών.

Ο κ. Λαοπόδης αναφερόμενος στα αιτήματα των γιατρών ανέφερε ότι αυτά είναι τόσο εργασιακά (μισθολόγιο και η εξέλιξη και μονιμοποίηση των επιμελητών Β΄), όσο και θεσμικά.

Από τα κυρίοτερα θεσμικά αιτήματα είναι η κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των νοσοκομείων, να δοθούν κονδύλια για της εφημερίες και να γίνουν προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των κενών θέσεων, ιδίως στις νέες μονάδες που έχουν δημιουργηθεί (όπως για παράδειγμα το Νοσοκομείου του Χαϊδαρίου, το οποίο δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού).

Επιπλέον οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν να δοθούν κονδύλια για την εκπαίδευση και τις νέες τεχνολογίες, ώστε το ΕΣΥ να παραμείνει ανταγωνιστικό και να μπορεί να ενσωματώνει τις εξελίξεις.

Προκειμένου να πραγματοποιηθούν όλα αυτά ο κ. Λαοπόδης επισήμανε ότι πέρα από τον διάλογο είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να επιδείξει και την ανάλογη πολιτική βούληση προκειμένου να στηρίξει το ΕΣΥ.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν προοπτικές να δοθούν λύσεις στα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών μέσα από την μεταρρύθμιση που προωθείται στον χώρο της Υγείας από την Κυβέρνηση, ο κ. Λαοπόδης απάντησε ότι παρ’ όλες τις θεωρητικές διαφωνίες που είχαν και έχουν οι γιατροί, η μεταρρύθμιση θα κριθεί στην πράξη και η επιτυχία της εξαρτάται από το εάν θα δοθούν τα κατάλληλα χρήματα, γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις και παρθούν όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση του ΕΣΥ.

Τέλος ο κ. Λαοπόδης τόνισε ότι η ΟΕΓΝΕ θα είναι σε διαρκή ετοιμότητα, καθώς πολλά από τα αιτήματα είναι μακροχρόνια, υπάρχει μία συνεχής τριβή και δεν προβλέπεται να ικανοποιηθούν άμεσα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.