Παρέμβαση του Πρόεδρου των νοσοκομειακών γιατρών

Σημαντική παρέμβαση, στην εκπομπή του Flash 9,61 “Υγεία για όλους”, έκανε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), κ. Βασίλειος Λαοπόδης, σχετικά με την 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών.

Ο κ. Λαοπόδης αναφερόμενος στα αιτήματα των γιατρών ανέφερε ότι αυτά είναι τόσο εργασιακά (μισθολόγιο και η εξέλιξη και μονιμοποίηση των επιμελητών Β΄), όσο και θεσμικά.

Από τα κυρίοτερα θεσμικά αιτήματα είναι η κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των νοσοκομείων, να δοθούν κονδύλια για της εφημερίες και να γίνουν προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των κενών θέσεων, ιδίως στις νέες μονάδες που έχουν δημιουργηθεί (όπως για παράδειγμα το Νοσοκομείου του Χαϊδαρίου, το οποίο δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού).

Επιπλέον οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν να δοθούν κονδύλια για την εκπαίδευση και τις νέες τεχνολογίες, ώστε το ΕΣΥ να παραμείνει ανταγωνιστικό και να μπορεί να ενσωματώνει τις εξελίξεις.

Προκειμένου να πραγματοποιηθούν όλα αυτά ο κ. Λαοπόδης επισήμανε ότι πέρα από τον διάλογο είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να επιδείξει και την ανάλογη πολιτική βούληση προκειμένου να στηρίξει το ΕΣΥ.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν προοπτικές να δοθούν λύσεις στα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών μέσα από την μεταρρύθμιση που προωθείται στον χώρο της Υγείας από την Κυβέρνηση, ο κ. Λαοπόδης απάντησε ότι παρ’ όλες τις θεωρητικές διαφωνίες που είχαν και έχουν οι γιατροί, η μεταρρύθμιση θα κριθεί στην πράξη και η επιτυχία της εξαρτάται από το εάν θα δοθούν τα κατάλληλα χρήματα, γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις και παρθούν όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση του ΕΣΥ.

Τέλος ο κ. Λαοπόδης τόνισε ότι η ΟΕΓΝΕ θα είναι σε διαρκή ετοιμότητα, καθώς πολλά από τα αιτήματα είναι μακροχρόνια, υπάρχει μία συνεχής τριβή και δεν προβλέπεται να ικανοποιηθούν άμεσα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση