σκωληκοειδίτιδα | φθοριωση δοντιων | βουβωνοκήλη μη χειρουργική | γαλακτόρροια | εξαρθρωση ωμου αναταξη

Η βιταμίνη Ε μειώνει τους πόνους της περιόδουΗ λήψης βιταμίνης Ε θα μπορούσε να μειώσει τους πόνους που σχετίζονται με την έμμηνο ρύση, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού British Journal of Obstetrics and Gynaecology.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Modarres στο Ιραν, μελέτησαν 100 μαθήτριες λυκείου, ηλικίας 16-18 ετών, οι οποίες είχαν δηλώσει ελαφρύ, μέτριο ή έντονο πόνο κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης, προκειμένου να διαπιστώσουν το αν η βιτμίνη Ε μπορεί να αποτελέσει θεραπεία για τη δυσμηνόρροια.

Οι μισές μαθήτριες πήραν 5 ταμπλέτες βιταμίνης Ε την ημέρα, για δύο ημέρες πριν από την έναρξη της περιόδου και για τις τρεις πρώτες ημέρες της περιόδου, ενώ στις άλλες μισές χορηγήθηκαν 5 ταμπλέτες εικονικό σκεύασμα (placebo).

Στους δύο μήνες παρακολούθησης, σημειώθηκαν μειωμένα συμπτώματα δυσμηνόρροιας και στις δύο ομάδες, με την ομάδα που έλαβε τη βιταμίνη Ε να σημειώνει ακόμα λιγότερο πόνο σε σχέση με την ομάδα που έλαβε το εικονικό σκεύασμα.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η βιταμίνη Ε μπλοκάρει την παραγωγή των προσταγλανδινών, ουσίες οι οποίες σχετίζονται με τη δυσμηνόρροια και τους πόνους που παρατηρούνται κατά την περίοδο της γυναίκας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.