πυρετός από εμβόλιο γρίπης | αποφραξη δωδεκαδακτυλου καρκινος παγκρεας | αντομετοπιση αιμοραγιασ δτη μιτη

Η βιταμίνη D μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου ΙΗ επαρκής πρόσληψη βιταμίνης D, κατά τους πρώτους μήνες της ζωής, σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι, σύμφωνα με μελέτη Φιλανδών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet.

Στην έρευνα, στην οποία παρακολουθήθηκαν περισσότερα από 12.000 μωρά που γεννήθηκαν το 1966, βρέθηκε ότι όσα λάμβαναν τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη της βιταμίνης, είχαν 80% μειωμένο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου Ι.

Παρακολουθώντας τα παιδιά μέχρι το 1997, βρήκαν ότι 81 παιδιά είχαν αναπτύξει διαβήτη τύπου Ι, την ινσουλινοεξαρτώμενη μορφή, στην οποία είναι απαραίτητη η χορήγηση ινσουλίνης.

Οι επιστήμονες, καταγράφοντας την πρόσληψη της βιταμίνης κατά το πρώτο έτος της ζωής των παιδιών βρήκαν ότι τα παιδιά, που προσλάμβαναν τη βιταμίνη είχαν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, ενώ τα παιδιά στα οποία δίνονταν τακτικά και συμπληρώματα παρουσίασαν 80% μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης της ασθένειας.

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης D για την ηλικία μέχρι των έξι μηνών είναι 8.5 μικρογραμμάρια, ενώ από την ηλικία των επτά μηνών μέχρι και την ηλικία των τριών ετών είναι τα 7 μικρογραμμάρια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.