ορθος κοιλιακος μυς | κακωση μηνισκου | εμβολιο λυσσας σκυλος | ατροφία αιδιου | ενδομητριο

Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για την ασφάλεια των τροφίμωνΤην ανάγκη για ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, το οποίο θα επεκτείνεται εκτός από την Ε.Ε. και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να περιορισθούν οι συνέπειες των νοσημάτων που μεταδίδονται δια μέσου των τροφίμων και οφείλονται είτε σε μικροοργανισμούς είτε στην ύπαρξη χημικών ενώσεων, επεσήμαναν οι ειδικοί κατά την διάρκεια του πρώτου Πανευρωπαϊκού συνεδρίου για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων στην Ευρώπη, το οποίο διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τροφίμων Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO).

Επιπλέον τονίστηκε η ανάγκη θέσπισης και υιοθέτησης ενιαίων κανονισμών από όλες τις χώρες της Ευρώπης, καθώς η μετάδοση των ασθενειών από χώρα σε χώρα ευνοείται σημαντικά από την διεθνοποίηση της διαδικασίας επεξεργασίας και παραγωγής τροφίμων και τις διαδικασίες ελεύθερης αγοράς που επικρατούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), οι τροφιμογενείς λοιμώξεις αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα δημόσιας υγείας τόσο στον ανεπτυγμένο όσο και στον υπό ανάπτυξη κόσμο. Το 2000 υπολογίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους από διαρροϊκά νοσήματα 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ στις βιομηχανικές χώρες το 30% του πληθυσμού νοσεί κάθε χρόνο από κάποια τροφιμογενή λοίμωξη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.