ποια ειναι η αιτιολογια του βρογχικου ασθματος | αποστημα στο ουλο | λοιμωξη του αναπνευστικου | ελκος

Κινέζικα για τους καταναλωτές οι διατροφικές πληροφορίεςΟι καταναλωτές δυσκολεύονται να κατανοήσουν τις περισσότερες αρχές της διατροφής και συναντούν ιδιαίτερη δυσκολία να υπολογίσουν τη διατροφική αξία των τροφίμων, από τους πίνακες που φέρουν οι συσκευασίες. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από τη βρετανική έρευνα "eat smart", μία από τις μεγαλύτερες έρευνες που μελετούν τη συμπεριφορά του καταναλωτή απέναντι στην υγιεινή διατροφή.

Περισσότεροι από 750 άνθρωποι, από τους 1000 που πήραν μέρος στην έρευνα, δεν καταλαβαίνουν την έννοια της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης (ΣΗΠ), όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει σε τι ποσά είναι απαραίτητα τα θρεπτικά συστατικά σε καθημερινή βάση και βρίσκεται στα περισσότερα συσκευασμένα τρόφιμα που φέρουν διατροφικές πληροφορίες.

Το 93% των καταναλωτών συμφωνούν ότι η κατανόηση της διατροφικής πληροφορίας που παρέχεται στις συσκευασίες τροφίμων είναι δυσνόητη, ενώ το 68% των ανθρώπων δε γνωρίζει το ποσοστό λίπους στο ημίπαχο γάλα.

Τους άνδρες μάλιστα φαίνεται να τους απασχολεί ακόμα λιγότερο το αν η διατροφή που ακολουθούν είναι υγιεινή. Το ποσοστό των ανδρών που ασχολείται φτάνει το 53%, ενώ στις γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 63%.

Ο βρετανικός οργανισμός για θέματα διατροφής, British Nutrition Foundation, αναφέρει ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα προκειμένου να γίνει γνωστό το τι βρίσκουν χρήσιμο οι καταναλωτές στους πίνακες τροφίμων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.