οργανισμος προσληψη υδατανθρακων | αποφρακτικη πνευμονοπαθεια συμπτωματα | πνευμοθωρακας | κυφωση

Κατά προτεραιότητα η υπόθεση της ευθανασίας στο Ευρωπαϊκό ΔικαστήριοΚατά προτεραιότητα θα εξετάσει την υπόθεσης της κ. Diane Pretty, της Βρετανίδας που πάσχει από ανίατη εκφυλιστική νόσο του νευρικού συστήματος και ζητά να θέσει τέρμα στη ζωή της με τη βοήθεια του άνδρα της χωρίς αυτός να διωχθεί, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η κ. Pretty, η οποία είναι 43 ετών, είχε κατ’ αρχήν προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας και εν συνεχεία στη Βουλή των Λόρδων, χωρίς το αίτημα της όμως να γίνει δεκτό.

Η αιτιολογία ήταν ότι η νομοθεσία για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει σκοπό να προστατεύει τη ζωή και όχι να δίνει τέλος στη ζωή.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα της Μ. Βρετανίας, κ Τόνι Μπλερ, έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η νομοθεσία για υποβοηθούμενη αυτοκτονία, με αποτέλεσμα ο σύζυγος της Diane Pretty να οδηγηθεί στα δικαστήρια εάν τη βοηθήσει να δώσει τέλος στη ζωή της.

Η κ. Pretty η οποία υποστηρίζει ότι η ποιότητα της ζωής της είναι πλέον τόσο χαμηλή που έχει το δικαίωμα σε ένα αξιοπρεπή θάνατο, καθώς αναγκάζεται σε απάνθρωπες και ταπεινωτικές μεθόδους θεραπείας, που αντίκεινται στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.