αφαιρεση σπληνας επιπτωσεις | πως γίνετε η ορθοσιγμοειδοσκοπησης | ριζικη αποξεση | μυες της ραχης

Η πατρική μυρωδιά κριτήριο επιλογής συντρόφου στις γυναίκεςΟι γυναίκες επιλέγουν για σύντροφο τον άνδρα του οποίου η μυρωδιά θυμίζει τον ...πατέρα τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Nature Genetics από την ερευνήτρια Martha McClintock. Πρόκειται για την γυναικεία έκφραση του οιδιπόδειου συμπλέγματος ή μήπως όπως αναφέρεται στην συγκεκριμένη έρευνα υπάρχει γονιδιακή αιτιολογία;

Στη μελέτη συμμετείχαν 49 ανύπανδρες γυναίκες από τις οποίες ζητήθηκε να μυρίσουν μπλουζάκια, τα οποία είχαν φορεθεί από άνδρες για δύο συνεχόμενες νύχτες.

Η θεωρία που υποσηρίζεται στην προαναφερόμενη μελέτη αναφέρει ό,τι ο άνδρας που μυρίζει σαν τον πατέρα της γυναίκας που τον επέλεξε, φαίνεται να έχει γονίδια του ανοσοποιητικού συστήματος παρόμοια με αυτά της γυναίκας και τα οποία η γυναίκα έχει κληρονομήσει από τον πατέρα της.

Η φυσική μυρωδιά κάθε ανθρώπου προκαλείται από τις φερομόνες, οι οποίες βρίσκονται σε ολόκληρο το ζωϊκό βασίλειο και αποτελούν την πρωϊμότερη μορφή ζωϊκής επικοινωνίας.

Στον κόσμο των ζώων, οι φερομόνες ανιχνεύονται σε πολύ μεγάλες αποστάσεις, βοηθώντας τα ζώα να καθορίσουν την περιοχή τους, να αναγνωρίζουν τους συντρόφους τους και να προκαλέσουν σεξουαλικό ενδιαφέρον.

Οι φερομόνες σχετίζονται με ένα σύμπλεγμα γονιδίων τα οποία αφορούν το ανοσοποιητικό σύστημα, και ονομάζονται Κύριο Σύμπλεγμα Ιστοσυμβατότητας (Major Histocompatibility Complex MHC).

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες των οποίων τα γονίδια του ανοσοποιητικού συστήματός τους είναι διαφορετικά από τα δικά τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.