σιροπι για βηχα | η καρδια μ γτ κανει εκτακτες | εναλλακτική μυϊκή | ανατομια ρινικου διαφραγματος

Το μέντιουμ της καρδιάςΕνα νέο λογισμικό πρόγραμμα, το οποίο λειτουργεί σαν την κρυστάλλινη σφαίρα του μέντιουμ, και θα μπορεί να προβλέπει τον κίνδυνο προσβολής από έμφραγμα για μία χρονική περίοδο πέντε ετών, παρουσιάστηκε από το Βρετανικό Ιδρυμα Καρδιολογίας (British Heart Foundation) στα επίσημα εγκαίνια των νέων εργαστηρίων του, στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Ο καθηγητής κ. Patrick Vallance, παρουσίασε το νέο αυτό πρόγραμμα το οποίο εκτιμά τον κίνδυνο προσβολής από καρδιαγγειακά νοσήματα, υπολογίζει τα οφέλη της ιατρικής παρέμβασης και βοηθά τόσο του γιατρούς όσο και τους ασθενείς να αποφασίσουν για τον πιο αποτελεσματικό τρόπο μείωσης του κινδύνου.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε παραμέτρους όπως η ηλικία, το φύλο, το κάπνισμα, οι τιμές της αρτηριακής πίεσης και τα επίπεδα της χοληστερόλης, προκειμένου να εκτιμήσει τον κίνδυνο πιθανής καρδιαγγειακής νόσου, με γραφική και αριθμητική παράσταση.

Ενα δίλημμα το οποίο αντιμετωπίζουν πολλοί επαγγελματίες της υγείας, είναι το τι συμβουλή θα δώσουν στα νεαρά άτομα στα οποία έχουν αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, παρά το νεαρό της ηλικίας τους και δε βρίσκονται σε επίπεδο στο οποίο πρέπει να γίνει θεραπεία.

Το νέο αυτό πρόγραμμα προσφέρει λοιπόν τη δυνατότητα εκτίμησης της κατάλληλης χρονικής στιγμής για φαρμακευτική θεραπεία, όπως είναι η χορήγηση σκευασμάτων για τη μείωση της χοληστερόλης.

Η τελευταία έκδοση του προγράμματος, που κυκλοφορεί ήδη, έχει τη δυνατότητα να προβλέπει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακών νοσημάτων για δέκα χρόνια και χρησιμοποιείται ήδη από 5.000 οικογενειακούς γιατρούς στη Μ. Βρετανία.

Η εκτίμηση του κινδύνου που παρέχει το πρόγραμμα, έχει βασιστεί σε μαθηματικές εξισώσεις που προκύπτουν από μία μοναδική επιδημιολογική μελέτη (Framingham populations), η οποία ξεκίνησε το 1948 και βασίζεται στη μελέτη 10.000 ατόμων, τα οποία κάθε 3-4 χρόνια υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις και παρέχουν στοιχεία για τον τρόπο ζωής τους και τη διατροφή τους.

Η επιδημιολογική αυτή μελέτη αποτελεί την κύρια πηγή για τους αιτιολογικούς παράγοντες για το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο, που είναι σήμερα γνωστοί.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.