αποχρωματισμος κοπρανων | χαμηλη αιμοσφαιρινη στην εγκυμοσυνη | σφυξεις φυσιολογικες τιμες

Το δάκτυλο της καρδιάςΒρετανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ δικαιώνουν μετά από χρόνια όσους κοίταζαν το δάκτυλο ενώ τους έδειχναν το φεγγάρι, αποδεικνύοντας την άμεση συνάρτηση του μήκους του παράμεσου με την πιθανότητα καρδιακής προσβολής. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό British Journal of Cardiology το κλειδί αυτής της σχέσης φαίνεται ότι είναι γονίδια τα οποία ελέγχουν τα επίπεδα παραγωγής της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης, η οποία έχει αποδειχτεί ότι δρα προστατευτικά στην καρδιά, ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζουν και την ανάπτυξη των δακτύλων. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, ο λόγος του δείκτη προς το παράμεσο ενός αγοριού δείχνει την πιθανότητα να υποστεί κάποιο καρδιακό επεισόδιο κατά την διάρκεια της ενήλικης ζωής του και μάλιστα σε νεαρή ηλικία.

Ο παράμεσος στους άνδρες έχει συνήθως 2% μεγαλύτερο μήκος από τον δείκτη. Για να βρούμε την σχέση των δύο δακτύλων δεν έχουμε παρά να διαιρέσουμε το μήκος του δείκτη δια του μήκους του παράμεσου.

Οταν το αποτέλεσμα είναι μικρότερο του 0,9 –δηλαδή όταν ο δείκτης είναι μικρότερος από τον παράμεσο- τότε το άτομο κινδυνεύει λιγότερο να υποστεί καρδιακή προσβολή σε σχετικά μικρή ηλικία, ενώ όταν το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο του 1 ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται.

Οπως επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας Δρ John Manning, η σχέση αυτή πιστοποιεί την ύπαρξη αυξημένου κινδύνου και όχι μία βεβαιότητα, καθώς υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες όπως η διατροφή και το κάπνισμα, οι οποίοι με την σειρά τους επηρεάζουν καθοριστικά τον παραπάνω κίνδυνο.

Ετσι, η παραπάνω σχέση δεν αποτελεί παρά μία πρώιμη ένδειξη, η οποία όμως μπορεί να οδηγήσει έγκαιρα στην υιοθετήση πιο υγιεινών τρόπων διαβίωσης, δρώντας ουσιαστικά σαν ένα καμπανάκι κινδύνου, τόσο για τους γονείς ενός παιδιού, όσο κια για το ίδιο το άτομο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι Ο Δρ John Manning, με παλαιότερες έρευνες του είχε διαπιστώσει επίσης σχέση μεταξύ του μήκους των δακτύλων με αυξημένη πιθανότητα νόσησης από κατάθλιψη, αλλά και με τις αθλητικές ικανότητες ενός ατόμου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.