φιδες θερμιδες | ραπτικος λειτουργια | καλοηθεις ογκοι μητης μεγεθος | που βρισκετε η σκωληκοειδης αποφυση

Γέφυρα καρδιάς Παλαιστίνιου σε Ισραηλινό"Οταν βρίσκεσαι στο μέσον της μεταμόσχευσης δεν σκέφτεσαι, αλλά λίγο μετά αναλογίζεσαι ότι στη διάρκεια της εγχείρησης κρατούσες στο δεξί σου χέρι την καρδιά ενός μουσουλμάνου Παλαιστίνιου...και στο άλλο χέρι την καρδιά ενός Εβραίου. Τότε χαμογελάς και βλέπεις ότι στο βάθος είμαστε ακριβώς ίδιοι και ότι όλες οι συγκρούσεις είναι εντελώς ανώφελες". Με αυτά τα απλά, αλλά τόσο ανθρώπινα λόγια περιέγραψε τα συναισθήματα που ένοιωσε ο καρδιολόγος Γιάακοβ Λάβι που έβαλε την καρδιά ενός Παλαιστινίου, που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια συγκρούσεων με Ισραηλινούς έποικους, να χτυπά στο στήθος του Γιγκάλ Κόεν ενός Ισραηλινού, πατέρα δύο παιδιών, που η ζωή του κινδύνευε άμεσα.

Η απόφαση της οικογένειας του Παλαιστίνιου Μαζέν Τζουλάνι να δωρίσει τα όργανα του παιδιού της και η δήλωση του πατέρα ότι δωρίζει τα όργανα του γιου του προκειμένου να σωθούν κάποιοι άνθρωποι, είτε πρόκειται για Εβραίους είτε για Μουσουλμάνους, σε μια περίοδο που οι σχέσεις των δύο λαών είναι ιδιαίτερα τεταμένες, έρχεται να αποδείξει ότι η αγάπη για τη ζωή είναι δυνατότερη από το μίσος και τον θάνατο.

Η έκπληξη που ένοιωσε ο κ. Κόεν όταν πληροφορήθηκε την εθνικότητα του ανθρώπου του οποίου η καρδιά του θα του έσωζε τη ζωή ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και δήλωσε στον ισραηλινό ραδιοσταθμό ότι είναι ιδιαίτερα συγκινημένος καθώς η παλαιστινιακή αυτή οικογένεια μας δίδαξε ότι είναι δυνατό τα πράγματα να γίνουν με έναν διαφορετικό τρόπο.

Χαρακτηριστική της προκατάληψης αλλά και του μίσους που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι η φράση του ότι ‘υπάρχουν και τέτοιου είδους άνθρωποι στην απέναντι πλευρά με τους οποίους ίσως θα μπορέσουμε να βρούμε το μονοπάτι για την ειρήνη και μια φυσιολογική σχέση’.

Ο καρδιολόγος Γιάακοβ Λάβι που πραγματοποίησε την μεταμόσχευση στον κ. Κόεν, δήλωσε ότι χωρίς τη μεταμόσχευση αυτή ο Κόεν δεν θα ζούσε, ενώ σήμερα μπορεί να επιστρέψει στη γυναίκα του και τα δυο παιδιά του σε μερικές εβδομάδες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.