ιοντοφόρεση προσωπου | εχινοκοκκος εμβολιο | πεδυ τι σημαινει | vaxigrip εμβολιο παρενεργειες

Μάνα είναι μόνο ...δύοΔύο ομοφυλόφιλες γυναίκες θα μπορούν να αποκτούν το δικό τους παιδί, που θα προέρχεται από συνδυασμό των γονιδίων τους, ανακοίνωσαν ερευνητές στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς γενετικό υλικό από οποιοδήποτε κύτταρο στο σώμα της μίας γυναίκας θα μπορεί να παίζει το ρόλο του σπέρματος, γονιμοποιώντας το ωάριο της άλλης γυναίκας.

Ερευνητές από το Αναπαραγωγικό Γενετικό Ινστιτούτο στο Σικάγο ισχυρίζονται οτι επινόησαν τρόπο να δημιουργήσουν 'τεχνητό σπέρμα' από οποιοδήποτε κύτταρο της μιας γυναίκας που θα μπορεί να γονιμοποιήσει το ωάριο της άλλης.

Η νέα μέθοδος έχει ήδη δοκιμαστεί σε ανθρώπινα ωάρια, και αναμένεται να είναι έτοιμη σε 18 μήνες. Αρχικά αναπτύχθηκε για να επιτρέψει σε κάποιον άνδρα που δεν διέθετε σπέρμα -λόγω χημειοθεραπείας για παράδειγμα- να είναι σε θέση να γονιμοποιήσει τη γυναίκα του.

Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, όπως αυτή του καθηγητή Bill Ledger από το Sheffield, που κάνει λόγο για σοβαρούς κινδύνους που έχουν τέτοια εγχειρήματα.

Ωστόσο, υπήρχε και θετική αποδοχή από αρκετά μέλη της επιστημονικής κοινότητας. Ακόμα, ένα ζευγάρι από δύο ομοφυλόφιλες γυναίκες εμφανίστηκε στα ΜΜΕ της Αγγλίας και δήλωσε οτι δεν θα μπορούσε να συμβεί τίποτα καλύτερο στη ζωή τους από το να αποκτήσουν το δικό τους μωρό και οτι διαθέτουν τους εαυτούς τους για να μπορέσουν να πειραματισθούν οι ερευνητές στο επίμαχο ζήτημα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.