ξηρο φατνιο εικονα | γρηγορης τζιστουδης | βιοψια μη ειδικη κολιτιδα | βαλσαρτανη σχολια

Τεστ ανιχνεύει την επιθετικότητα όγκων του προστάτηΕνα απλό τεστ με το οποίο θα διαπιστώνεται ο βαθμός επιθετικότητας ενός κακοήθη όγκου του προστάτη ανέπτυξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα, στις ΗΠΑ. Η ευαισθησία του τεστ είναι τέτοια, που επιτρέπει την διαφοροποίηση όγκων που βρίσκονται στο ίδιο στάδιο.

Η σταδιοποίηση ενός όγκου, βασίζεται σε μορφολογικά και ιστολογικά κριτήρια τα οποία όμως δεν παρέχουν στοιχεία για το πόσο επιθετικός είναι, δηλαδή με τι ταχύτητα αναπτύσσεται και επεκτείνεται.

Το νέο τεστ ανιχνεύει την ύπαρξη δύο ενζύμων, του cathepsin B, το οποίο συμβάλει στην επέκταση του όγκου σε υγιείς ιστούς και του stefin A, το οποίο αναστέλλει τη δράση του προηγούμενου ενζύμου. Οσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση του πρώτου ενζύμου σε σχέση με το δεύτερο, τόσο πιο επιθετικός είναι ο όγκος.

Η χρησιμότητα του τεστ είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην επιλογή της θεραπείας. Ογκοι του προστάτη που ανακαλύπτονται στα αρχικά τους στάδια θα αντιμετωπίζονται με περισσότερο επιθετικές θεραπείες, σε σχέση με λιγότερο επιθετικούς όγκους.

Η επίπτωση του καρκίνου του προστάτη αυξάνει χρόνο με το χρόνο και πιστεύεται ότι το 2006 θα αποτελεί την πιο συχνή μορφή ανδρικού καρκίνου, καθώς η συχνότητα του καρκίνου του πνεύμονα μειώνεται, ενώ το προσδόκιμο επιβίωσης του πληθυσμού αυξάνεται.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.