αιμορραγια απο πολυποδα | στιγμα μεσογειακης αναιμιας στα αγγλικα | ακτινογραφια θωρακα τι δειχνει

Επίσημες οδηγίες για το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη από τις ΗΠΑΟδηγίες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης, αλλά και για το πως κάποιος μπορεί να ξεχωρίσει τις δύο αυτές καταστάσεις, εξέδωσε η Αμερικανική Πνευμονολογική Εταιρεία (American Lung Association - ALA).

Τα πολλά κοινά συμπτώματα των δύο αυτών ασθενειών, έχουν σαν συνέπεια να επικρατεί σύγχυση μεταξύ των ασθενών με αποτέλεσμα, πολλές φορές, να τις αντιμετωπίζουν με λάθος τρόπο.

Αν και οι δύο ασθένειες προκαλούνται από ιούς, το μεν κοινό κρυολόγημα μπορεί να προκληθεί από 200 περίπου τύπους ιών, ενώ η γρίπη προκαλείται από διάφορους τύπους του ιού της influentza. Η γρίπη μπορεί να προληφθεί με εμβολιασμό, κάτι που δεν ισχύει για το κρυολόγημα.

Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο καταστάσεων είναι ότι η γρίπη χαρακτηρίζεται από υψηλό πυρετό που διαρκεί μερικές μέρες. Αλλα συμπτώματα είναι ο ξηρός βήχας, οι πονοκέφαλοι, πόνοι στους μύες και η έντονη σωματική καταβολή. Οι στομαχικές διαταραχές, δεν αποτελούν, όπως πολλοί πιστέυουν, ένα από τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της γρίπης

Το κρυολόγημα αντίθετα χαρακτηρίζεται από έντονο συνάχι και πόνους στον λαιμό, ο πυρετός αν υπάρχει είναι συνήθως χαμηλός και σπάνια συνοδεύεται από πονοκέφαλο και σωματική αδυναμία.

Στην ανακοίνωση της ALA επισημαίνεται ότι χρήση αντιικών φαρμάκων, μέχρι και δύο μέρες μετά την εμφάνιση των αρχικών συμπτωμάτων, μπορεί να ανακουφίσει σημαντικά από τα συμπτώματα της γρίπης. Τέτοια φάρμακα σύμφωνα με την ALA είναι τα oseltamivir (Tamiflu), zanamivir (Relenza), amantadine (Symmetrel) και rimantadine (Flumadine).

Τέλος στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι γονείς δεν πρέπει να δίνουν στα παιδιά τους ασπιρίνη, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο της εμφάνισης ενός σπάνιου συνδρόμου με την ονομασία Reye.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.