αφυδατωση σκυλου αντιμετωπιση | μεσογειακη αναιμια | ταχυκαρδια αιτια | τι συμβαίνει οταν νεκρωνει ενα δοντι

Νέο τεστ για την έγκαιρη διάγνωση της στεφανιαίας νόσουΜια νέα εξέταση αίματος, χάρη στην οποία οι γιατροί θα μπορούν να προβλέπουν αν κάποιος διατρέχει κίνδυνο να παρουσιάσει καρδιολογικά προβλήματα στο μέλλον, ανέπτυξαν επιστήμονες του Royal Hospital, στο Λίβερπουλ.

Προς το παρών χρησιμοποιείται για να διαπιστωθεί ποιοι από τους ασθενείς που βρίσκονται σε αναμονή για να κάνουν bypass, κινδυνεύουν περισσότερο να υποστούν ένα έμφραγμα και συνεπώς θα πρέπει να εγχειρηθούν με προτεραιότητα.

Οπως επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας Δρ Nick Verrall, ένα από τα κύρια προβλήματα της στεφανιαίας νόσου, είναι ότι μπορεί να παραμένει αδιάγνωστη για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς αρχικά μπορεί να μην προκαλεί σοβαρά προβλήματα στον ασθενή.

Το νέο τεστ ανιχνεύει τα επίπεδα στο αίμα μίας πρωτεΐνης με την ονομασία c-reactive protein. Η πρωτεΐνη αυτή σχετίζεται με την ύπαρξη χρόνιας φλεγμονής σε ιστούς του σώματος. Οι ειδικοί θεωρούν ότι αυξημένα επίπεδα ενός συγκεκριμένου τύπου της, δείχνουν την ύπαρξη αλλοιώσεων στα αιμοφόρα αγγεία της καρδιάς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.