ωτοβελονισμος για αδυνατισμα | χολή πανκρεας | καταχρηση αλκοολ σε α | Που βρισκεται το παγκρεας και την ηπαρ

Αποφάσεις για δυναμική διαχείριση των πόρων των ταμείωνΗ δυνατότητα στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης να προχωρήσουν σε ενεργητικότερη και ορθολογικότερη διαχείριση του ενεργητικού τους δίνεται με μια σειρά από αποφάσεις που ελήφθησαν σε σύσκεψη των υπουργών Οικονομίας κ. Ν. Χριστοδουλάκη και Εργασίας κ. Δ. Ρέππα.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκαν τα εξής:

- Αμεση ενεργοποίηση των κανόνων επενδυτικής συμπεριφοράς με βάση το ν.2676/99. Με την απόφαση αυτή αυξάνεται το όριο για επενδύσεις σε μετοχές και ακίνητα από 20% σε 23% των αποθεματικών των ταμείων.

- Αναβαθμίζεται η Επιτροπή Εποπτείας της επενδυτικής συμπεριφοράς των ασφαλιστικών ταμείων με επικεφαλής τον υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και με μέλη τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τους γενικούς διευθυντές των υπουργείων Οικονομίας και Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

- Αμεση ενεργοποίηση της ΑΕΔΑΚ των ασφαλιστικών οργανισμών με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση της κινητής περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εθνικής οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρης Ρέππας, ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Σταύρος Θωμόπουλος, ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Σταύρος Θωμαδάκης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Ζανιάς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Θεοφανόπουλος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.