αυτόματος πνευμοθώρακας | μεσογειακη αναιμια τι ειναι | κιλο ποσες θερμιδες | Απλασια Μετωπιαιου κολπου

Εθνικό σχέδιο για τη διαχείριση των υδάτινων πόρωνΗ αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας, η οποία πλήττει φέτος, ιδιαίτερα τους αγρότες, συζητήθηκε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά τη σύσκεψη ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Κ. Λαλιώτης ανακοίνωσε ότι το εθνικό σχέδιο για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων θα είναι θεσμοθετημένο με νόμο μέχρι το τέλος του έτους και θα προσδιορίζει κατευθύνσεις και αρχές, αλλά και τους θεσμούς διαχείρισης των υδάτινων πόρων σε όλα τα επίπεδα.

Οπως εξήγησε ο κ. Λαλιώτης, το εθνικό σχέδιο δράσης, είναι με επάρκεια διαμορφωμένο, με γενικές βασικές και κατευθυντήριες αρχές, αλλά και προτεραιότητες. Αναφέρεται και σε φορείς διαχείρισης τόσο σε κεντρικό όσο και περιφερειακό επίπεδο.

Ερωτηθείς σχετικά με το πρόβλημα που υπάρχει στη Θεσσαλία, ο υπουργός ανέφερε ότι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους φορείς, αλλά και το επιστημονικό προσωπικό είναι σε θέση να λύσει το πρόβλημα, ενώ γίνονται και τεχνικά έργα που πρόκειται να ολοκληρωθούν σύντομα.

Τέλος, ο κ. Λαλιώτης ανέφερε ότι η χώρα μας, ως μεσογειακή χώρα, τώρα με τις κλιματικές αλλαγές έχει ή μπορεί να έχει μεγαλύτερο πρόβλημα σε ό,τι αφορά την επάρκεια των υδάτινων πόρων και γι' αυτό πρέπει να υπάρξει εθνικό σχέδιο δράσης.

Στη σύσκεψη πήραν επίσης μέρος ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης, οι υφυπουργοί ΠΕΧΩΔΕ Νάσος Αλευράς και Ηλίας Ευθυμιόπουλος, Εσωτερικών Κώστας Καϊσερλής, Γεωργίας Φώτης Χατζημιχάλης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες και διευθυντές οργανισμών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.