παιδικες αρρωστιες με εξανθηματα | ηπατικη εγκεφαλοπαθεια | συμπτωματα πνευμονιας | τι ειναι το cmv igG

Μηχανισμός ελέγχου των δαπανών υγείας των ταμείωνΤη δημιουργία Ειδικού Εποπτικού Μηχανισμού που θα έχει ως στόχο τον έλεγχο των δαπανών Υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων, σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Τόσο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Δημήτρης Ρέππας, όσο και ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, αποφάσισαν τη σύσταση του Ειδικού Εποπτικού Μηχανισμού στη γενική γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μετά τη διαπίστωση της αύξησης των δαπανών υγείας, κατά την τελευταία διετία 2000-2001.

Από τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, παρατηρείται ανομοιομορφία στις δαπάνες υγείας από ταμείο σε ταμείο, ενώ εξίσου σημαντικές είναι και οι διαφορές στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Για παράδειγμα, οι μέσες κατά κεφαλή δαπάνες για φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη στον ΟΓΑ είναι μεγαλύτερες των αντίστοιχων δαπανών του ΙΚΑ το οποίο έχει τους διπλάσιους ασφαλισμένους.

Σημαντικές αποκλίσεις τέλος, παρατηρούνται και σε μια σειρά από άλλα Ταμεία, όπως τα: ΤΥΔΚΥ, ΤΑΞΥ, ΟΑΠ-ΔΕΗ, ΤΑΠ - ΗΣΑΠ, ΤΕΑΠΑΛ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ.α.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.