Το ΕΥΡΩ είναι …μεταδοτικό

Την ανησυχία του ότι η χρήση του ευρώ από εκατομμύρια Ευρωπαίους είναι πιθανό να διευκολύνει τη διασπορά μεταδοτικών νοσημάτων, εξέφρασε το στέλεχος του Ινστιτούτου Ιολογίας του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, κ. Fabrizio Pregliasco. Αν και ο ίδιος θεωρεί ότι η μετάδοση λοιμώξεων από τη μία χώρα της Ευρωζώνης στην άλλη διαμέσου των κερμάτων και των χαρτονομισμάτων, δεν είναι ιδιαίτερα πιθανή, δεν παύει να υπάρχει, γεγονός που πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι ειδικοί.

Η διασπορά μικροβίων με τη βοήθεια των χρημάτων δεν αποτελεί κάτι καινούργιο για τους επιστήμονες. Η κυκλοφορία όμως ενός νομίσματος σε τόσο ευρεία έκταση και σε τόσο διαφορετικές επιδημιολογικές συνθήκες, αυξάνει τον κίνδυνο αυτό.

Σύμφωνα με τον κ. Pregliasco, η διασπορά λοιμώξεων του γαστρεντερικού, όπως για παράδειγμα οι Σαλμονελώσεις, ευνοείται ιδιαίτερα. Αυξημένο κίνδυνο διατρέχουν οι επαγγελματίες που έρχονται πιο συχνά σε επαφή με τα νομίσματα, όπως οι ταμίες των τραπεζών, με το συχνό πλύσιμο των χεριών να αποτελεί το πιο αποτελεσματικό μέτρο προστασίας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση