καταγμα μηριαιου κονδυλου | μυνισκος | ποιοι ειναι οι ραχιαιοι μυς | αυξημενες τρανσαμινασες

Το ΕΥΡΩ είναι ...μεταδοτικόΤην ανησυχία του ότι η χρήση του ευρώ από εκατομμύρια Ευρωπαίους είναι πιθανό να διευκολύνει τη διασπορά μεταδοτικών νοσημάτων, εξέφρασε το στέλεχος του Ινστιτούτου Ιολογίας του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, κ. Fabrizio Pregliasco. Αν και ο ίδιος θεωρεί ότι η μετάδοση λοιμώξεων από τη μία χώρα της Ευρωζώνης στην άλλη διαμέσου των κερμάτων και των χαρτονομισμάτων, δεν είναι ιδιαίτερα πιθανή, δεν παύει να υπάρχει, γεγονός που πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι ειδικοί.

Η διασπορά μικροβίων με τη βοήθεια των χρημάτων δεν αποτελεί κάτι καινούργιο για τους επιστήμονες. Η κυκλοφορία όμως ενός νομίσματος σε τόσο ευρεία έκταση και σε τόσο διαφορετικές επιδημιολογικές συνθήκες, αυξάνει τον κίνδυνο αυτό.

Σύμφωνα με τον κ. Pregliasco, η διασπορά λοιμώξεων του γαστρεντερικού, όπως για παράδειγμα οι Σαλμονελώσεις, ευνοείται ιδιαίτερα. Αυξημένο κίνδυνο διατρέχουν οι επαγγελματίες που έρχονται πιο συχνά σε επαφή με τα νομίσματα, όπως οι ταμίες των τραπεζών, με το συχνό πλύσιμο των χεριών να αποτελεί το πιο αποτελεσματικό μέτρο προστασίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.