μεσογειακη αναιμια και καρδια | σφηνοειδίτιδα | δοθιήνας στη μυτη | εμβολιο μαντου σημαδι | ακροαστικα

Η σημασία της ανακάλυψης των Ελλήνων ερευνητών για τον ιό του AIDS"Αυτό, που ανακαλύψαμε και που αποτελεί ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα για την αντιμετώπιση του AIDS, θα βοηθήσει στο να βρεθούν νέες θεραπείες και συνδυασμοί φαρμάκων για τον περιορισμό του ιού", τόνισε ο ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, κ. Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος σε συνεργασία με άλλους Ελληνες επιστήμονες ανακοίνωσε ότι ο ιός του AIDS έχει τη δυνατότητα να κρύβεται και στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος με την ονομασία ΝΚ (Natural Killers).

Απαντώντας σε ερωτήσεις, που του έθεσαν οι Ελληνες δημοσιογράφοι, αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου της Βουλής, κ. Απόστολου Κακλαμάνη, σε διακεκριμένους ομογενείς στην Ουάσιγκτον, στην οποία παρέστη, ο κ. Παυλάκης προέβη στην εκτίμηση ότι η ανακάλυψη αποτελεί ελπίδα για το μέλλον, αλλά, άμεσα, οι ασθενείς με AIDS θα πρέπει να εμπιστεύονται το θεράποντα ιατρό τους.

Επεξηγώντας τη σπουδαιότητα της ανακάλυψης, ο κ. Παυλάκης είπε ότι, νωρίτερα, είχε βρεθεί πως ο ιός μπορούσε να κρυφθεί και στα κύτταρα ''Τ'' του ανοσοποιητικού συστήματος, γεγονός που οδηγούσε τους επιστήμονες στη σκέψη ότι το πρόβλημα λύνεται με την καταστροφή όλων αυτών των κυττάρων.

"Η ανακάλυψη, όμως, ότι ο ιός κρύβεται και στα κύτταρα ''ΝΚ'' σημαίνει πως το πρόβλημα δε λύνεται έτσι", πρόσθεσε ο κ. Παυλάκης, αναφέροντας πως αυτό είναι "κακό νέο", αλλά, όπως εκτίμησε, μακροχρόνια, θα αποδειχθεί καλό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.