θερμοκρασια νεογεννητο | βουβωνική χώρα ανατομια | φαγουρα στην ουρηθρα | στενωση αορτης

Χωρίς φάρμακα οι ασφαλισμένοι επτά ΤαμείωνΟι φαρμακοποιοί δεν χορηγούν από χθες, Κυριακή 1/4, φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους επτά μεγάλων Ταμείων (ΤΕΒΕ, ΟΓΑ, ΗΣΑΠ, ΤΣΜΕΔΕ, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πανεπιστημιακή Λέσχη και Πάντειο Πανεπιστήμιο). Η αιτία είναι ότι τα παραπάνω ταμεία καθυστερούν επί μήνες να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, ύψους δύο δις. δραχμών, στα 3.200 φαρμακεία της Αττικής.

Οπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Λουράντος οι φαρμακοποιοί οδηγήθηκαν στην απόφαση αυτή μετά την ριζική αλλαγή του τρόπου εξόφλησης των λογαριασμών των φαρμακείων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Προσφάτως 'ενεργοποιήθηκε' το Προεδρικό Διάταγμα του 1975, βάσει του οποίου αλλάζει ριζικά ο τρόπος εξόφλησης των λογαριασμών των φαρμακείων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Τώρα, με την νέα ρύθμιση, στο νέο Π.Δ. (67/2000), Πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν επιτρέπουν ακόμα και σε Ταμεία, που θέλουν να πληρώσουν, να προβούν στην εξόφληση των χρεών τους προς τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, για να πληρωθεί ένα ένταλμα θα πρέπει πρώτα να υπογραφεί από τον Πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος όμως αρνείται να το υπογράψει εάν προηγουμένως δεν ελεγχθούν όλες οι συνταγές. Ο έλεγχος όμως πιθανόν να διαρκέσει και δύο χρόνια. Οπότε, τότε θα γίνει και η εξόφληση των χρεών των Ασφαλιστικών Ταμείων. Ήδη αρκετά Ασφαλιστικά Ταμεία, ποντάροντας στη διάταξη αυτή, καθυστερούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς τα φαρμακεία. Χρέη μηνών, που ξεπέρασαν τα 2 δις. δραχμές.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.