τενοντιτυδα παθησης | μικτη νοσος συνδετικου ιστου | υπεζωκοτικη συλλογη ΔΕ | αδενωμα στο ηπαρ | ΜΥΣ ΤΡΑΧΗΛΟΥ

ΕΦΕΤ: Προγράμματα ελέγχου χρήσης φυτοφαρμάκωνΕνα νέο πρόγραμμα ελέγχου χρήσης φυτοφαρμάκων θα θέσει σε εφαρμογή ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), με στόχο τη μείωση της χρήσης τους στην αγροτική παραγωγή. Το πρόγραμμα θα αρχίσει να υλοποιείται με την έναρξη απορρόφησης κονδυλίων από το Γ' ΚΠΣ, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει και η υλοποίηση ενός εθνικού προγράμματος εντοπισμού υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων σε γεωργικά προϊόντα.

Τα παραπάνω επισήμανε η αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Δέσποινα Καλογρίδου-Βασιλειάδου, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης. Αναφερόμενη στα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατατάσσει τη χώρα μας δεύτερη σε ό,τι αφορά την παρουσία επικίνδυνων ουσιών σε προϊόντα φυτικής προέλευσης, με ποσοστό 6%, η κ. Βασιλειάδου είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς υπάρχουν χώρες με υψηλότερα ποσοστά (Ολλανδία 11%, Γαλλία 11%, Ισλανδία 7,2% και Βέλγιο 7,2%).

Τόνισε δε ότι το ποσοστό του 6% είναι σχετικά χαμηλό και δεν υπάρχουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Ωστόσο είπε ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι κρατικοί μηχανισμοί ώστε να περιοριστούν τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα νωπά φρούτα και λαχανικά στο ελάχιστο.

Αναφερόμενη στο ρόλο και τη λειτουργία του ΕΦΕΤ, είπε ότι θα πρέπει να του δοθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο αρμοδιότητες, έτσι ώστε να ασκεί καλύτερα το έργο του, χωρίς να εμπλέκονται σε αυτό πολλές υπηρεσίες. Η ίδια πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξη καθώς δήλωσε ότι μέχρι τέλος του 2003 ο ΕΦΕΤ θα αναπτυχθεί πλήρως.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.