πόσο κοστίζει η απονεύρωση δοντιού | Τι ωρα βαφοντε τα αυτα την μ. Πέμπτη | περιοδοσ με πηγματα

Υγιεινή διατροφή για μυαλό ξυράφι στους ηλικιωμένουςΤα άτομα τρίτης ηλικίας που ακολουθούν υγιεινή διατροφή φαίνεται να έχουν μικρότερη εξασθένιση της γνωστικής λειτουργίας και παρουσιάζουν μικρότερα σημάδια άνοιας, σύμφωνα με έρευνα Ιταλών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού European Journal of Clinical Nutrition.

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 1600 άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 70 ετών, τα οποία συμπλήρωσαν διατροφικά ερωτηματολόγια και έκαναν ένα τεστ μέτρησης τη νοητικής λειτουργίας.

Οι επιστήμονες υπολόγισαν την πρόσληψη των διατροφικών στοιχείων με τα ερωτηματολόγια και κατηγοριοποίησαν τους συμμετέχοντες ανάλογα με τη νοητική λειτουργία: φυσιολογική, με μέτρια σημάδια μείωσης και οξεία σημάδια μείωσης.

Η δίαιτα που συμπεριλάμβανε ισορροπημένη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, με χαμηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης σχετίστηκε με το μικρότερο κίνδυνο εξασθένισης της νοητικής λειτουργίας. Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ συσχετίστηκε επίσης με καλύτερη νοητική λειτουργία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.