Ορκος παρθενίας για να πάνε σχολείο στη Σουαζιλάνδη

Την ένορκη δέσμευση από τις μαθήτριές του, σύμφωνα με την παραδοσιακή ιεροτελεστία, ότι θα παραμείνουν παρθένες τουλάχιστον για το διάστημα που φοιτούν στο σχολείο του, αξιώνει ένας καθηγητής στο Πίγκς Πίκ, στα βόρεια του κράτους της Σουαζιλάνδης, απειλώντας ακόμη και με αποβολή.

Ο Μάικλ Ντλαμίνι τόνισε στις μαθήτριές του, πως όσες επιθυμούν να παραμείνουν στο σχολείο οφείλουν να δώσουν τον παραδοσιακό όρκο παρθενίας “Ουσουάσο” και να φέρουν την ανάλογη παραδοσιακή κόμμωση με τις φουντίτσες διαφορετικών χρωμάτων, που επιδεικνύουν τη σχετική δέσμευσή τους.

“Κάθε κορίτσι που έχει εγγραφεί στο Λύκειο Μλατάνε οφείλει να έρχεται με τις φουντίτσες, ειδεμή θα αποβάλλεται από το κτήριο. Καμμία κοπέλλα δεν θα εγγράφεται εάν δεν σεβασθεί την ιεροτελεστία του Ουσουάσο”, διεμήνυσε ο Ντλαμίνι στις μαθήτριές του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από τις ηγεσία του υπουργείου Παιδείας της χώρας. Η σχολική χρονιά στο μικρό κρατίδιο που βρίσκεται μεταξύ της Νοτίου Αφρικής και της Μοζαμβίκης ξεκινά στις 27 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή ιεροτελεστία του Ουμσουάσο, οι άγαμες νέες κοπέλλες οφείλουν να τηρήσουν πενταετή αποχή από τη γεννετήσια πράξη, και να φέρουν στην κόμμωσή τους μία φουντίτσα από χρωματιστό μαλλί, που καταδηλοί τη θέση τους. Η ύπαρξη της φούντας απαγορεύει παραχρήμα στους άνδρες να τις αγγίξουν, ή να τις ‘κορτάρουν’, αλλοιώς κινδυνεύουν με πρόστιμο 1,500 εμαλαγκένι (150 δολάρια).

Την τήρηση των ηθικοπλαστικών παραδόσεων έχουν αναλάβει οι ειδικές αρχές χρηστών αξιών της χώρας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση