Λουκέτο στην Ιατρική Θεσσαλονίκης από το νέο έτος

Το κλείσιμο της Ιατρικής Σχολής από τις 7 Ιανουαρίου αναμένεται να αποφασίσει η γενική συνέλευση του συλλόγου ΔΕΠ Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιανουαρίου του 2002.

Στην προηγούμενη, έκτακτη, συνέλευση του συλλόγου, στις 22 Δεκεμβρίου, συζητήθηκε η νέα κατάσταση που προέκυψε από τα δελτία Τύπου που εξέδωσαν τα δύο αρμόδια υπουργεία, Παιδείας και Υγείας.

Όπως τονίστηκε στη συνέλευση και αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, “η ονομασία του ΑΧΕΠΑ, σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο προβάλεται ψεύτικα ως παραχώρηση, εισάγει όμως καινά δαιμόνια, αφού με κανένα μέτρο δεν κατοχυρώνεται ο πανεπιστημιακός του χαρακτήρας, πολύ δε περισσότερο, το ξεχωρίζει διασπαστικά από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο και το αίτημα του συλλόγου για τη δημιουργία δύο πανεπιστημιακών νοσοκομείων”.

Σχετικά με το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, σημειώνεται ότι “η μετακίνηση πανεπιστημιακών κλινικών σ΄ αυτό θα γίνει αποδεκτή μόνο εφόσον τηρηθούν οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Ιατρικού Τμήματος και της Συγκλήτου- δηλαδή εφόσον μετακινηθούν τουλάχιστον 16 πανεπιστημιακές κλινικές με τα ομώνυμα εργαστήριά τους και διατηρώντας το εργασιακό καθεστώς των υπολοίπων μελών ΔΕΠ”.

Ο σύλλογος ΔΕΠ Ιατρικής του ΑΠΘ εκφράζει επίσης τις αμφιβολίες του για την έναρξη λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων σε όλα τα νοσοκομεία και υπογραμμίζει ότι το “Συμβούλιο Επίλυσης Ακαδημαϊκών Διαφορών με το υπουργείο Υγείας” καταστρατηγεί την αυτοδιοίκηση των ΑΕΙ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση