γινγκ γιανγκ | νοσος του παχεος εντερου | αλκαλικη φωσφαταση και αξονικη τομογραφια | Καρκινοσ δοντι

Διαλέξτε δώρα για τα παιδιά σας ανάλογα με την ηλικία τουςΤην προσοχή των γονέων στην κατάλληλη επιλογή παιχνιδιού, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών τους, εφιστά με ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), με αφορμή της γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η ανακοίνωση του ΙΝΚΑ έχει ως εξής:

Όταν αγοράζετε παιχνίδια για παιδιά, το πρώτο κριτήριο, βάσει του οποίου θα τα επιλέξετε είναι η ηλικία του παιδιού.

Στον πρώτο χρόνο το παιδί έχει ανάγκη από παιχνίδια που ανταποκρίνονται στις αισθήσεις και την κίνησή του (ηχητικά, κουδουνίστρες, κύβοι πάνινοι). Από τον 3ο μήνα αγαπάει τα έντονα χρώματα και τις αντιθέσεις. Του αρέσουν ακόμη παιχνίδια που το βοηθάνε να κινείται – καμιόνια με ρόδες – καθώς και τα χνουδωτά ζωάκια.

Μεταξύ δύο και πέντε χρόνων τα παιδιά αρχίζουν να μιμούνται αυτά που βλέπουν από τους μεγάλους. Οι κούκλες, τα γκαράζ, οι εξοπλισμένες κουζίνες είναι αυτά που τους αρέσουν και τα βοηθούν να τελειοποιήσουν την ομιλία τους. Επίσης τους ταιριάζουν και τα παιχνίδια απλών κατασκευών ή τα εύκολα πάζλ.

Μεταξύ πέντε και οκτώ ετών μπορείτε να διαλέξετε κάποια πιο σύνθετα παιχνίδια, που θα απευθύνονται στην λογική του. Ιδανικά σε αυτή την περίπτωση είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια. Από τα 7 χρόνια και μετά μπορείτε να επιλέξετε παιχνίδια που του επιτρέπουν να ελέγξει την κίνησή του και να μάθει να ισορροπεί – πατίνια για παράδειγμα ή ποδήλατο.

Για τα μεγαλύτερα παιδιά οι κατασκευές είναι αυτές που τα συναρπάζουν. Τα καλύτερά τους δώρα είναι αυτά με τα οποία δημιουργούν μακέτες, σύνεργα αγγειοπλαστικής, κλ.π. Από αυτή την ηλικία αρχίζει και το μεγάλο ενδιαφέρον για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

- Μην αφήνετε το παιδί μόνο του όταν ανοίγει τα δώρα του. Η χαρά του μετριάζεται όταν ανακαλύπτει τα πακέτα μέσα σε μια γενική αδιαφορία. Όταν σαν δείχνει αυτά που έχει η χαρά του είναι σαφώς πιο έντονη.

- Ενα πρόβλημα που συχνά απασχολεί τους γονείς είναι ότι το μωρό «κολλάει» σε ένα ή δύο παιχνίδια και αδιαφορεί τελείως για τα υπόλοιπα. Γι αυτό βέβαια φταίνε οι γονείς που το "βομβαρδίζουν" με πολλά δώρα.

- Ενα πολύ μικρό παιδί έχει ανάγκη χρόνου για να ανακαλύψει ένα καινούργιο αντικείμενο. Η ικανότητά του να συγκεντρωθεί είναι περιορισμένη και όταν έχει πολλά πράγματα μπροστά του, αποσπάται η προσοχή του. Γι αυτό ύστερα από κάποιον προβληματισμό, προσκολλάται σε αυτό που συνήθως έχει το πιο εντυπωσιακό αμπαλάζ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.