χαπι εκτρωσης ru486 αγορα | σκληρυνση χολυδοχων αγγειων | σκαφοειδες οστο καταγμα | times sakxarou | μηνισκος

Η εγκυμοσύνη αυξάνει τα κιλά ...του πατέραΟι άνδρες των οποίων οι γυναίκες περιμένουν παιδί τείνουν να αυξάνουν το σωματικό τους βάρος και να πίνουν περισσότερο, λόγω μίας μορφής ανδρικής "προγεννητικής κατάθλιψης", σύμφωνα με μελέτη Αυστραλών επιστημόνων.

Στην 3ετή έρευνα συμμετείχαν 312 άνδρες ηλικίας 18 έως και 40 ετών, από το Σίδνει και την Αδελαΐδα. Οι επιστήμονες βρήκαν ότι, κατά μέσο όρο, οι άνδρες αύξησαν τα κιλά τους κατά 2 περίπου κιλά, ενώ ένας στους επτά άνδρες άρχισε να καταναλώνει επικίνδυνα μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, πριν τη γέννηση του παιδιού.

Οι επιστήμονες περίμεναν να παρατηρήσουν τέτοια συμπεριφορά στους άνδρες όχι πριν τη γέννηση του παιδιού, αλλά μετά, καθώς δεν είναι προετοιμασμένοι για τις αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Το ποσοστό των ανδρών που ένιωθαν κατάθλιψη και άγχος ήταν περίπου 5% πριν από τη γέννηση του παιδιού, ενώ το ποσοστό αυτό έπεφτε στο 3.7%, όταν το παιδί έφτανε στο πρώτο έτος της ηλικίας του.

Τα αίτια αυτής της συμπεριφοράς οι επιστήμονες τα αποδίδουν στο άγχος που νοιώθουν οι άνδρες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της γυναίκας τους, αλλά και στην αποχή από το σεξ.

Αντίστοιχα προβλήματα παρατηρήθηκαν και στις μέλλουσες μητέρες, όπου στην 23 εβδομάδα της εγκυμοσύνης παρατηρήθηκε κατάθλιψη στο 15% των γυναικών, ποσοστό που έπεσε στο 9% όταν το παιδί συμπλήρωνε το πρώτο έτος της ζωής του.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.