Τα ασθενοφόρα δεν είναι ταξί

Η υπηρεσία του Εθνικού κέντρου άμεσης βοήθειας του Λονδίνου ξεκίνησε μία καμπάνια προκειμένου να σταματήσει την αλόγιστη χρήση του τηλεφωνικού αριθμού 999 (αντίστοιχο του ελληνικού 166), από άτομα τα οποία δε χρειάζονται πργματικά έκτακτη βοήθεια.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι μπορεί να καθυστερούν την άμεση ανταπόκριση του κέντρου έκτακτης βοήθειας, χρησιμοποιώντας χωρίς σημαντικό λόγο το τηλεφωνικό κέντρο άμεσης βοήθειας, σύμφωνα την υπηρεσία ασθενοφόρων της Αγγλικής πρωτεύουσας (London Ambulance Service, LAS).

Χαρακτηριστικά παραδείγματα άσκοπης χρήσης του κέντρου είναι ένας άνδρας, έξω από ένα φάστφουντ, που ήθελε να πάει στο σπίτι αλλά πονούσαν τα πόδια του, μία 40χρονη γυναίκα η οποία πονούσε μετά από εξαγωγή δοντιού, ένας άνδρας ο οποίος είχε μεταφερθεί το προηγούμενο βράδυ από ασθενοφόρο λόγω μέθης και δε θυμόταν από που τον είχε πάρει το ασθενοφόρο, ένας άνδρας που είχε λόξιγκα.

Η υπηρεσία LAS, με μία σειρά διαφημίσεων στο ραδιόφωνο αλλά και πόστερ θα προσπαθήσει να περάσει το μήνυμα στο κοινό ότι τα ασθενοφόρα δεν είναι δωρεάν υπηρεσία ταξί, και ότι οι άσκοπες κλήσεις καθυστερούν σημαντικά το έργο της, με αποτέλεσμα άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη να δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία.

Η υπηρεσία θα ενημερώσει επίσης το κοινό ότι υπάρχουν και άλλα τηλεφωνικά κέντρα τα οποία λειτουργούν για τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία ή την υπηρεσία του οικογενειακού γιατρού.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση