Ποδήλατα – ασθενοφόρα

Ποδήλατα - ασθενοφόραΤο κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στους δρόμους των μεγαλουπόλεων αποτελεί ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα των ασθενοφόρων προκειμένου να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα στα καθήκοντά τους. Η παραμικρή καθυστέρηση μπορεί αν αποβεί μοιραία για τη ζωή του ασθενούς. Από την άλλη πλευρά, το περιστατικό που καλούνται να αντιμετωπίσουν, πολλές φορές, μπορεί να αντιμετωπισθεί επί τόπου, και δεν κρίνεται απαραίτητη η μεταφορά του ασθενούς σε κάποιο νοσοκομείο. Στα προβλήματα αυτά έρχεται να δώσει λύση η πρωτότυπη ιδέα ενός πρώην πρωταθλητή του mountain bike, του κ. Tom Lynch, ο οποίος εμπνεύστηκε και απέδειξε την αποτελεσματικότητα του ποδήλατου – ασθενοφόρου.

Ετσι λοιπόν έξι ποδήλατα – ασθενοφόρα, εξοπλισμένα με τα προειδοποιητικά μπλε φώτα, σειρήνες και καρδιολογικούς απινιδωτές, άρχισαν να περιπολούν από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στους δρόμους του Λονδίνου.

Τα ποδήλατα ασθενοφόρα ανταποκρίνονται στις κλήσεις παροχής βοηθείας στο κέντρο του Λονδίνου, ταυτόχρονα με τα κλασικά τετράτροχα οχήματα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Αμεσης Βοηθείας.

Οι δοκιμές είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2000 με τη συμμετοχή και του ίδιου του κ. Lynch και αποδείχθηκε ότι τα δίκυκλα προηγήθηκαν των κλασικών ασθενοφόρων σε 88 περιπτώσεις.

Στο 1/3 των περιπτώσεων οι νοσηλευτές των ποδηλάτων κατόρθωσαν να παράσχουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες στους ασθενείς, οπότε και ακυρώθηκε η κλήση για παρουσία αυτοκινήτου-ασθενοφόρου, έτσι ώστε το όχημα είχε τη δυνατότητα να μεταβεί για την αντιμετώπιση σοβαρότερου περιστατικού.

Οπως δήλωσε ο κ. Lynch, τα ποδήλατα είναι ο ιδανικός τρόπος για να κινηθεί κάποιος στην αργοκίνητη ή ακινητοποιημένη κυκλοφορία της βρετανικής πρωτεύουσας προκειμένου να προσφέρει άμεση βοήθεια όπου και όταν είναι αναγκαία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση