καρανικιώτης χαρίσιος | κυτταρομεγαλοιος συμπτωματα | εμβολιο για φυματιωση | fantasiosi pou ginete praxi

Ποδήλατα - ασθενοφόραΤο κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στους δρόμους των μεγαλουπόλεων αποτελεί ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα των ασθενοφόρων προκειμένου να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα στα καθήκοντά τους. Η παραμικρή καθυστέρηση μπορεί αν αποβεί μοιραία για τη ζωή του ασθενούς. Από την άλλη πλευρά, το περιστατικό που καλούνται να αντιμετωπίσουν, πολλές φορές, μπορεί να αντιμετωπισθεί επί τόπου, και δεν κρίνεται απαραίτητη η μεταφορά του ασθενούς σε κάποιο νοσοκομείο. Στα προβλήματα αυτά έρχεται να δώσει λύση η πρωτότυπη ιδέα ενός πρώην πρωταθλητή του mountain bike, του κ. Tom Lynch, ο οποίος εμπνεύστηκε και απέδειξε την αποτελεσματικότητα του ποδήλατου – ασθενοφόρου.

Ετσι λοιπόν έξι ποδήλατα - ασθενοφόρα, εξοπλισμένα με τα προειδοποιητικά μπλε φώτα, σειρήνες και καρδιολογικούς απινιδωτές, άρχισαν να περιπολούν από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στους δρόμους του Λονδίνου.

Τα ποδήλατα ασθενοφόρα ανταποκρίνονται στις κλήσεις παροχής βοηθείας στο κέντρο του Λονδίνου, ταυτόχρονα με τα κλασικά τετράτροχα οχήματα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Αμεσης Βοηθείας.

Οι δοκιμές είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2000 με τη συμμετοχή και του ίδιου του κ. Lynch και αποδείχθηκε ότι τα δίκυκλα προηγήθηκαν των κλασικών ασθενοφόρων σε 88 περιπτώσεις.

Στο 1/3 των περιπτώσεων οι νοσηλευτές των ποδηλάτων κατόρθωσαν να παράσχουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες στους ασθενείς, οπότε και ακυρώθηκε η κλήση για παρουσία αυτοκινήτου-ασθενοφόρου, έτσι ώστε το όχημα είχε τη δυνατότητα να μεταβεί για την αντιμετώπιση σοβαρότερου περιστατικού.

Οπως δήλωσε ο κ. Lynch, τα ποδήλατα είναι ο ιδανικός τρόπος για να κινηθεί κάποιος στην αργοκίνητη ή ακινητοποιημένη κυκλοφορία της βρετανικής πρωτεύουσας προκειμένου να προσφέρει άμεση βοήθεια όπου και όταν είναι αναγκαία.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.