Συμπαράσταση στους Γιατρούς του Κόσμου

Τη συμπαράστασή του στην προσπάθεια του Ελληνικού τμήματος των Γιατρών του Κόσμου, να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες στο Αφγανιστάν, εκφράζει με ανακοίνωση του, το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων.

Στην ανακοίνωση του Δικτύου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

Το ελληνικό τμήμα της μη κυβερνητικής οργάνωσης των Γιατρών του Κόσμου, που κλείνει 10 χρόνια ζωής και έντονης δράσης, οργανώνει αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας προς το Αφγανιστάν, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά με χρήματα ιδιωτών χορηγών και δωρητών.

Για το σκοπό αυτό αποφάσισαν την έναρξη μιας καμπάνιας ευαισθητοποίησης με καταχωρήσεις, τηλεμαραθώνιο και αποστολή ενημερωτικού φυλλαδίου. Απευθύνουν, λοιπόν, έκκληση σε όλους μας να στηρίξουμε την προσπάθειά τους για τη σωτηρία των ανυποψίαστων παιδιών του Αφγανιστάν.

Οι ομάδες των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ που παίρνουν μέρος σε αυτή την προσπάθεια μεταφέρουν φάρμακα, τρόφιμα και κουβέρτες στους καταυλισμούς που βρίσκονται στα σύνορα Ιράν με Αφγανιστάν, με σκοπό την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και την επί τόπου έρευνα και αξιολόγηση της κατάστασης. Συγχρόνως μέλος των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ θα μεταβεί στο Ισλαμαμπάντ ως παρατηρητής της εξαιρετικά ασταθούς και ρευστής κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.

Ως Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων συμπαραστεκόμαστε στην προσπάθεια και στον αγώνα τους και έχουμε χρέος να τους βοηθήσουμε με κάθε τρόπο στη διάσωση όσο περισσότερων ανθρώπινων ψυχών γίνεται. Ο ρόλος μας ως ενεργά μέλη στην κοινωνία και στο χώρο του εθελοντισμού δεν μας επιτρέπει να κλείσουμε τα μάτια μας σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, μπροστά στην αδικία που κυριολεκτικά σκοτώνει συνανθρώπους μας.

Όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν τις αποστολές των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ στο Αφγανιστάν μπορούν να συνεισφέρουν χρήματα :

με την πιστωτική τους κάρτα (VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRESS, DINERS) τηλεφωνώντας στο 01- 6440300

καταθέτοντας χρήματα στους λογαριασμούς :

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 001- 29534144

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ :104- 29626913

ALPHA BANK: 199 – 00 – 2002 – 002401

ή να βοηθήσουν στη συγκέντρωση τροφίμων (γάλα, ρύζι, λάδι, ζάχαρη) στις διευθύνσεις

Ανοιχτό Πολυιατρείο – Μιχαήλ Βόδα 15, πλατεία Βάθης (τηλ. 8233653)

Ξενώνας Αστέγων και Αιτούντων ’συλο, Επικούρου 34, πλατεία Κουμουνδούρου (τηλ. 3224000)

Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για τη δράση των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ μπορείτε να απευθυνθείτε στο:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 207, ΤΚ 11523

ΤΗΛ. : 6440300, ΦΑΞ : 6440310, www.mdmgreece.gr – E-mail : info@mdmgreece.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : ΤΗΛ/ΦΑΞ : 031-278900

e – mail : mdmthe@otenet.gr

Διαβάστε επίσης