αυστραλιανο αντιγονο | στιγμα | πονος στη μυτη πυρετος | μηνισκος | αιδιο γυναικας ανατομια

Τα μη αποτελεσματικά εμβόλια δυναμώνουν τις ασθένειεςΤα μη αποτελεσματικά εμβόλια, μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση ακόμα πιο ανθεκτικών στελεχών και όχι μόνο να μη μειώσουν τη θνησιμότητα από μία συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά και να την αυξήσουν, υποστηρίζουν ειδικοί, από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στη Σκοτία.

Χρησιμοποιώντας ένα μαθηματικό μοντέλο για να εξετάσουν τον κίνδυνο από εμβόλια που δεν είναι 100% αποτελεσματικά, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχουν οφέλη από τη χρήση τους και ότι τα προγράμματα εμβολιασμών, θα πρέπει να βασίζονται σε εμβόλια τα οποία είναι 100% αποτελεσματικά.

Εμβόλια, όπως αυτά για την ευλογιά, την πολιομυελίτιδα και την ιλαρά έχουν απόλυτα ικανοποιητικά αποτελέσματα και δε δημιουργούν προβλήματα, αλλά εκφράζονται ανησυχίες για τα εμβόλια για τον ιό του HIV και την ηπατίτιδα τα οποία δεν υπάγονται στην κατηγορία αυτή.

Οι επιστήμονες αναφέρουν μάλιστα, στο άρθρο που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Nature, ότι η μελέτη τους θα έχει σημαντικές εφαρμογές σε μελλοντικά προγράμματα εμβολιασμών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.