Προβλήματα υγείας από την ποιότητα του αέρα στα αεροπλάνα

Περιβαλλοντικοί παράγοντες και η ποιότητα του αέρα στα αεροπλάνα μπορεί να ευθύνονται για τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζουν οι επιβάτες ή το πλήρωμα, όπως ερεθισμούς του δέρματος ή αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με έκθεση του συμβουλίου εθνικών ερευνών των ΗΠΑ.

Αν και ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να συσχετιστούν οι περιβαλλοντικές συνθήκες και η ποιότητα του αέρα στην καμπίνα του αεροπλάνου με μία σειρά προβλημάτων υγείας, οι επιστήμονες βρήκαν στοιχεία που συνιστούν συσχέτιση σε τέσσερα σημεία.

Η μόλυνση από το όζον μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα και η μειωμένη πίεση του οξυγόνου μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για την υγεία ατόμων με προϋπάρχουσες καταστάσεις όπως καρδιοαναπνευστικά προβλήματα.

Ο ξηρός αέρας στην καμπίνα του αεροπλάνου προκαλεί ξηρότητα στα μάτια, τη ρινική κοιλότητα και το δέρμα, ενώ τα μικροβιοκτόνα με τα οποία ψεκάζεται η καμπίνα σε κάποιες διεθνείς πτήσεις μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος.

Τοξικές ουσίες που προέρχονται από λάδια μηχανής, υδραυλικά υγρά ή αντιψυκτικά διαλύματα, μπορεί να μολύνουν τον αέρα στην καμπίνα και ιδιαίτερα όταν το αεροπλάνο βρίσκεται στο έδαφος.

Διαβάστε επίσης


Μη χάσετε καμμία δημοσίευση!

Γραφτείτε στο NewsLetter του Care


Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα