Προβλήματα υγείας από την ποιότητα του αέρα στα αεροπλάνα

Περιβαλλοντικοί παράγοντες και η ποιότητα του αέρα στα αεροπλάνα μπορεί να ευθύνονται για τα προβλήματα υγείας που παρουσιάζουν οι επιβάτες ή το πλήρωμα, όπως ερεθισμούς του δέρματος ή αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με έκθεση του συμβουλίου εθνικών ερευνών των ΗΠΑ.

Αν και ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να συσχετιστούν οι περιβαλλοντικές συνθήκες και η ποιότητα του αέρα στην καμπίνα του αεροπλάνου με μία σειρά προβλημάτων υγείας, οι επιστήμονες βρήκαν στοιχεία που συνιστούν συσχέτιση σε τέσσερα σημεία.

Η μόλυνση από το όζον μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα και η μειωμένη πίεση του οξυγόνου μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για την υγεία ατόμων με προϋπάρχουσες καταστάσεις όπως καρδιοαναπνευστικά προβλήματα.

Ο ξηρός αέρας στην καμπίνα του αεροπλάνου προκαλεί ξηρότητα στα μάτια, τη ρινική κοιλότητα και το δέρμα, ενώ τα μικροβιοκτόνα με τα οποία ψεκάζεται η καμπίνα σε κάποιες διεθνείς πτήσεις μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος.

Τοξικές ουσίες που προέρχονται από λάδια μηχανής, υδραυλικά υγρά ή αντιψυκτικά διαλύματα, μπορεί να μολύνουν τον αέρα στην καμπίνα και ιδιαίτερα όταν το αεροπλάνο βρίσκεται στο έδαφος.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση